Aardappelpuree

Zelfgemaakte aardappelpuree is het perfecte bijgerecht bij een draadjesvlees of rodekool. Deze romige puree is snel klaar en maak je met maar een paar simpele ingrediënten.

een closeup van aardappelpuree
Welke aardappelen kan ik het beste gebruiken?

Je kunt het beste kruimige aardappelen gebruiken. Deze nemen meer vocht op waardoor je een zachte, romige puree krijgt

Tip: gebruik nooit een staafmixer om aardappelpuree te maken. Zo maak je de zetmeelmoleculen kapot en krijg je een lijmachtige puree en dat wil je natuurlijk niet.

Waar serveer je het bij?

Bewaar tips

In de koelkast blijft zelfgemaakte aardappelpuree ongeveer 2-3 dagen goed. Bewaar de puree luchtdicht in een voorraadbakje of bedek een schaal met vershoudfolie.

Aardappelpuree invriezen kan ook! Verdeel de puree in porties over diepvrieszakjes of bakjes en vries ze in. Op deze manier blijft het ongeveer drie maanden goed.

Laat de puree langzaam in de koelkast ontdooien en verwarm het in een steelpan of in de magnetron. Je kunt eventueel nog wat water of melk toevoegen als de aardappelpuree te droog is geworden.

Meer recepten met aardappelen

Recept

Aardappelpuree

Zelfgemaakte aardappelpuree is het perfecte bijgerecht bij een stoofschotels of rodekool. Deze romige puree is snel klaar en maak je met maar een paar simpele ingrediënten.
Recept afdrukken
romige aardappelpuree van dichtbij
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 100 ml melk
  • 60 gram boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de aardappelen, snij ze in stukken en spoel ze goed af. Zorg ervoor dat je alle blokjes even groot maakt zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn.
  • Doe ze samen met het water en wat zout in een pan en breng het aan de kook.
  • Zet zodra het water kookt het vuur lager en laat de aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten gaar koken. Hoelang ze moeten koken hangt af van de grootte van de blokjes, controleer dit af en toe even.
  • Giet de aardappelen af en voeg de boter en een scheutje melk toe.
  • Stamp het fijn met een aardappelstamper en breng de aardappelpuree op smaak met wat

Voedingswaarde

Calorieën: 313kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 6g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 34mg | Natrium/Zout: 114mg | Vezels: 5.5g | Suiker: 3g
Porties: 4 personen
calorieën: 313kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept