Bietensalade met geitenkaas is een makkelijke salade ideaal als lunch of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd. Deze vegetarische rode bieten salade maak je in minder dan 10 minuten.

Ik ben van mening dat je nooit genoeg salade recepten kunt hebben. Zeker in de zomer tijdens het BBQ-seizoen zet ik regelmatig een salade op tafel.
De inspiratie voor deze rode bieten salade komt van de blog van Anna. Zij deelt op haar blog aan tafel bij Anna regelmatig gezonde recepten en laat ze zien hoe je gerechten sous-vide kunt bereiden.
Natuurlijk heb ik weer het een en ander aangepast zodat mijn bietensalade net een beetje anders is.
De dressing of eigenlijk de vinaigrette maak je met olijfolie, azijn, honing en tijm. Als je liever een iets pittiger dressing over je salade giet kijk dan eens bij mijn recept voor honing mosterd dressing.
Direct naar
Ingrediënten
Rode bieten - voorgekookt rode bieten maken deze salade extra simpel om te maken. Je kunt ook zelf bieten koken, maar laat ze dan wel helemaal afkoelen voor je de salade maakt.
Tip: wil je helemaal snel klaar zijn? Je hebt in het koelvak van de groenteafdeling ook voorgesneden rode bieten.
Geitenkaas - zachte geitenkaas heeft een milde romige smaak
Veldsla - rode bieten zijn vrij zoet daarom voeg ik altijd een slasoort met een wat sterkere smaak zoals veldsla, rucola of spinazie toe.
Tijm - verse tijm is het allerleukste, maar mocht je alleen gedroogde tijm in huis hebben is dat geen probleem. Onthoud wel dat gedroogde kruiden een stuk sterker zijn van smaak en dat je hier dus minder van hoeft te gebruiken.
Honing - honing en tijm passen perfect bij elkaar en geven de salade reading een zomers tintje.
Olijfolie - voor een salade kun je het beste een extra voegen olijfolie gebruiken. Deze olie heeft extra smaak
Balsamicoazijn - de licht zoete smaak van balsamicoazijn past perfect bij de bieten. Deze azijnsoort is ook de basis van mijn balsamico dressing die je ook voor deze salade kunt gebruiken.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!

Hoe maak je de lekkerste bietensalade
Snij de bieten in blokjes van ongeveer 1 cm en was de sla.
Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing, breng het op smaak met wat peper en zout en verdeel de sla over de borden.
Verdeel de in blokjes gesneden rode biet en de dressing over de sla en giet er wat dressing over.
Benodigdheden
- Een schaaltje om de dressing in te maken.
- Vergiet om de sla te wassen.
- Snijplank met een scherp mesje om. de rode bieten in blokjes te kunnen snijden.
Bietensalade bewaren
Bietensalade kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad wel aan om de vinaigrette er pas vlak voor serveren over te gieten.
De honing tijm vinaigrette kun je wat langer bewaren deze blijft in een afgesloten potje in de koelkast ongeveer een week goed.

Meer salade recepten

Bietensalade met geitenkaas
Bietensalade met geitenkaas is een makkelijke salade ideaal als lunch of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd. Deze vegetarische rode bieten salade maak je in minder dan 10 minuten.
Ingrediënten
- 250 gram rode bieten, voorgekookt
- 85 gram veldsla
- 50 gram zachte geitenkaas
Voor de honing mosterd vinaigrette
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- ½ eetlepel honing
- ½ theelepel gedroogde tijm OF ½ eetlepel verse tijm
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de bieten in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Was de sla en meng in een schaaltje de balsamicoazijn, tijm, honing en olijfolie door elkaar. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de veldsla over de borden en verdeel er de in blokjes gesneden bietjes, verkruimelde geitenkaas en dressing over.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 721Totale hoeveelheid vet: 22.2gVerzadigd vet: 7.5gCholesterol: 17mgNatrium: 1722mgKoolhydraten: 60.7gVezels: 45.2gSuiker: 58gEitwit: 9.1g
Laat een reactie achter!