Deze panna cotta met yoghurt, citroen en honing is een zomers dessert dat je goed van tevoren kunt bereiden. De citroensiroop geeft de panna cotta een frisse zomerse smaak.

Ingrediënten
Citroen - gebruik altijd vers citroensap als je recepten maakt waar citroen in verwerkt wordt. Dit is een stuk lekkerder dan citroensap uit een flesje.
Gebruik waar het kan, zeker als je ook de schil gebruikt, ook een biologische of onbespoten citroen. Zo weet je zeker dat je zo min mogelijk chemische middelen binnen krijgt.
Yoghurt - door het gebruik van yoghurt wordt de panna cotta iets minder vet en dat is wel zo lekker in de zomer!
Gelatine - de gelatine zorgt er voor dat de panna cotta mooi opstijft. Voor de werking van de gelatine is het belangrijk dat de slagroom niet te heet is voor je het er door roert.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereiding
Doe de slagroom en de suiker in een steelpan en laat het al roerend warm worden. Laat ondertussen de gelatine in wat koud water weken.
Zet zodra de slagroom tegen de kook aan zit het vuur uit en laat het een paar minuten afkoelen. Roer de gelatine er door tot het helemaal is opgelost.
Roer in een hittebestendige kom de Griekse yoghurt, het citroensap en de vanille goed door elkaar. Voeg de warme slagroom toe en blijf roeren tot je een glad mengsel hebt.
Giet het slagroommengsel in de glaasjes en zet ze in de koelkast om op te stijven.
Om de citroensiroop te maken doe je het citroensap samen met de honing in een pan en laat dit zachtjes pruttelen tot alle honing is opgelost. Giet het voorzichtig over de panna cotta en laat het afkoelen.
Het citroen laagje blijft zacht, als je liever een stevig laagje hebt, kun je er een beetje gelatine aan toevoegen. Kijk hiervoor op de verpakking voor de juiste verhouding.
Benodigdheden
- Een steelpan met een houten lepel.
- Leuke glazen om de panna cotta in te serveren.
- Een citruspers om de citroen uit te persen.
Bewaar tips
Citroen panna cotta blijft in de koelkast ongeveer 3 dagen goed. Je kunt het helaas niet invriezen.

Panna cotta met yoghurt en citroen
Deze panna cotta met yoghurt, citroen en honing is een zomers dessert dat je goed van tevoren kunt bereiden. De citroensiroop geeft de panna cotta een frisse zomerse smaak.
Ingrediënten
Voor de panna cotta
- 300 gram Griekse yoghurt
- 150 ml slagroom
- 125 gram suiker
- Sap en rasp van 1 citroen
- 3 blaadjes gelatine
Voor de honing citroensaus
- 5 eetlepels honing
- Het sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Doe de slagroom en de suiker in een steelpan en laat het al roerend warm worden. Laat ondertussen de gelatine in wat koud water weken.
- Zet zodra de slagroom tegen de kook aan zit het vuur uit en laat het een paar minuten afkoelen. Roer de gelatine er door tot het helemaal is opgelost.
- Roer in een hittebestendige kom de Griekse yoghurt, het citroensap en de vanille goed door elkaar. Voeg de warme slagroom toe en blijf roeren tot je een glad mengsel hebt.
- Giet het slagroommengsel in de glaasjes en zet ze in de koelkast om op te stijven.
- Om de citroensiroop te maken doe je het citroensap samen met de honing in een pan en laat dit zachtjes pruttelen tot alle honing is opgelost. Giet het voorzichtig over de panna cotta en laat het afkoelen.
- Het citroen laagje blijft zacht, als je liever een stevig laagje hebt, kun je er een beetje gelatine aan toevoegen. Kijk hiervoor op de verpakking voor de juiste verhouding.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 47Totale hoeveelheid vet: 1gVerzadigd vet: 1gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 5mgNatrium: 53mgKoolhydraten: 5gVezels: 0gSuiker: 5gEitwit: 4g
Laat een reactie achter!