Met dit crêpes recept maak je in no-time de lekkerste crêpes helemaal zelf. Dit recept maak je met een paar simpele basis ingrediënten.

Direct naar
Wat is het verschil tussen een crêpe en een pannenkoek?
Crêpes zijn dunne Franse pannenkoeken die vaak worden gevuld met vers warm fruit of Nutella. Ze worden vaak in driehoekjes gevouwen en zijn een stuk dunner dan onze Hollandse pannenkoek.
Ingrediënten
Bloem - om crêpes te maken gebruik je gewone tarwebloem.
Melk - ik gebruik eigenlijk altijd volle melk als ik dit recept maak maar halfvolle of magere melk kan ook. Voor lactosevrije crêpes kun je de melk ook vervangen door een plantaardige variant zoals havermelk.
Boter - door een beetje gesmolten boter aan het beslag toe te voegen krijg je heerlijke zachte pannenkoekjes.
In mijn recepten ga ik altijd uit van ongezouten boter. Heb je alleen gezouten roomboter in huis? Laat dan het zout weg.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je crêpes
Crêpes maak je net als pannenkoeken met een beslag van bloem, water, suiker, eieren en zout alleen de verhoudingen verschillen. Crêpe beslag is een stuk dunner en bevat ook meer ei.
Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer ze even door elkaar. Doe de eieren in de kom en giet al kloppend de melk er bij.
Door de melk in beetjes toe te voegen voorkom je dat je beslag vol klontjes zit.
Laat het beslag even staan en voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is geworden. Het beslag moet ongeveer zo dik als ongeklopte slagroom zijn.
Laat een koekenpan met antiaanbaklaag heet worden en smeer er met een kwastje een dun laagje boter in. Giet met een pollepel of maat cupje een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond tot de hele bodem bedekt is.
Als de bovenkant van de crêpe droog is, kun je hem voorzichtig omdraaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
Bak de andere kant nog even tot hij mooi goud ruin is en leg de crêpe op een bord. Leg er een schone theedoek of omgekeerd bord op om ze warm te houden.
Herhaal de vorige stappen tot al het beslag op is en serveer de crêpes met poedersuiker, fruit of Nutella.

Benodigdheden
- Een grote mengkom eventueel met deksel en/of vershoudfolie en een garde.
- Maatbeker en een weegschaal.
- Een speciale crêpe pan of koekenpan met pfas vrije antiaanbaklaag en een spatel.
- Pollepel of een ¼ maat cup om het beslag in de pan te gieten.
- Om de pannenkoeken warm te houden heb je een schone theedoek of een extra bord nodig.
Bewaar tips
Het beslag kun je ongeveer een dag afgedekt in de koelkast bewaren. Roer het voor het bakken wel nog even goed door en voeg eventueel nog wat water of melk toe.
Crêpes kun je ongeveer 3 dagen bewaren. Om te voorkomen dat ze uitdrogen kun je de crêpes het beste in wat vershoudfolie wikkelen.
Invriezen kan natuurlijk ook. Wikkel de crêpe in folie en vries ze in. Op deze manier kun je ze ongeveer 3 maanden bewaren.
Tip: Als je ze per stuk invriest, kun je er gemakkelijk een portie uithalen!
Haal de crêpes een paar uur voor serveren uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur ontdooien.
Als je een crêpe wilt opwarmen kun je ze even in een hete koekenpan leggen of leg ze een paar seconden in de magnetron.
Let er wel op dat ze in de magnetron wat zachter worden.
Meer pannenkoek recepten

Crêpes recept
Met dit crêpes recept maak je in no-time de lekkerste crêpes helemaal zelf. Dit recept maak je met een paar simpele basis ingrediënten.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 500 ml melk
- 50 ml koud water
- 4 eieren
- 30 gram gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
- Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer ze even door elkaar.
- Voeg de eieren toe kom en giet al kloppend de melk er bij. Door de melk in beetjes toe te voegen voorkom je dat je beslag vol klontjes zit.
- Laat het beslag even staan en voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is geworden. Het beslag moet ongeveer zo dik als ongeklopte slagroom zijn.
- Laat een koekenpan met antiaanbaklaag heet worden en smeer er met een kwastje een dun laagje boter in. Giet met een pollepel of maat cupje een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond tot de hele bodem bedekt is.
- Als de bovenkant van de crêpe droog is, kun je hem voorzichtig omdraaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
- Bak de andere kant nog even tot hij mooi goud ruin is en leg de crêpe op een bord. Leg er een schone theedoek of omgekeerd bord op om ze warm te houden.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 18 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 0mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Diet zegt
Hoeveel eieren voor dit recept?
Maayke zegt
Hoi! Voor dit recept heb je 4 eieren nodig. Ik heb het meteen in het recept aangepast.