Dit recept voor Griekse salade (horiatiki) maak je met tomaat, komkommer, paprika, olijven en natuurlijk feta. Serveer deze salade met wat tzatziki en zelfgemaakt pitabrood!

Je kunt deze salade eten zo als hij is, maar om je Griekse maaltijd af te maken maak je er natuurlijk pitabroodjes, souvlaki en tzatziki bij!
Ingrediënten

Feta - feta is een typische Griekse kaas. Wist je dat deze kaas alleen als feta verkocht mag worden als hij in Griekenland is gemaakt? Daarom vind je deze kaas in de supermarkt ook wel onder de naam witte kaas.
Rode ui - rode uien maken deze frisse salade extra feestelijk, maar je kunt ook gewone uien of sjalotjes gebruiken. Snij ze in dunne plakjes om te voorkomen dat ze de salade overheersen.
Olijven - in dit recept zijn zwarte olijven zonder vulling het lekkerst.
Hoe bewaar je een Griekse salade
In de koelkast blijft deze Griekse salade ongeveer 2 dagen goed, maar het allerlekkerst is hij natuurlijk als je hem meteen serveert.
Meer Griekse recepten
Recept
Griekse salade (horiatiki)

Ingrediënten
- ½ komkommer in halve plakjes
- 4 tomaten in grove blokjes
- ½ rode ui in dunne halve ringen
- ½ paprika in dunne reepjes
- 2 eetlepels feta
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- 12 zwarte olijven
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- zout
Instructies
- Maak de groente schoon en snijd ze in stukjes.
- Doe alle groente in een grote schaal.
- Voeg de olie, peper, zout, citroensap, oregano en feta toe en meng alles goed door elkaar.



