Griekse salade (Hortiatiki)

Griekse salade

Ik was bijna vergeten om dit recept met jullie te delen! Een paar weken geleden plaatste ik mijn favoriete Griekse recepten voor souvlaki, tzatziki, en pitabrood. Deze Griekse salade past hier perfect bij! Deze simpele salade maak je met tomaten, komkommer, paprika, olijven en natuurlijk feta.

Feta word al sinds 800 v. Chr gemaakt. Deze kruimelige witte kaas word gemaakt van schapen melk of een combinatie van schapen en geitenmelk, wat de kaas zijn karakteristieke smaak geeft. Niet alleen in Griekenland is deze kaas erg populair. Over de hele wereld word feta gegeten en het is niet voor niets een van de belangrijkste export producten van Griekenland.

Ik hou van deze Griekse salade, vooral omdat je salades naar smaak kan aanpassen. Ik vind olijven bijvoorbeeld echt niet lekker maar ik ben gek op komkommer en de tomaten. Hiervan doe ik er ook iets meer in voor mij en geef mijn olijven aan manlief die er gelukkig weer wel gek op is.

Mijn andere Griekse recepten:

Pitabrood
Kip souvlaki
Tzatziki

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe