Dit recept voor Griekse salade (horiatiki) maak je met tomaat, komkommer, paprika, olijven en natuurlijk feta. Serveer deze salade met wat tzatziki en zelfgemaakt pitabrood!

Feta word al sinds 800 v. Chr gemaakt. Deze kruimelige witte kaas word gemaakt van schapen melk of een combinatie van schapen en geitenmelk, wat de kaas zijn karakteristieke smaak geeft.
Niet alleen in Griekenland is deze kaas erg populair. Over de hele wereld word feta gegeten en het is niet voor niets een van de belangrijkste export producten van Griekenland.
Je kunt deze salade eten zo als hij is, maar om je Griekse maaltijd af te maken maak je er natuurlijk pitabroodjes, souvlaki en tzatziki bij!
Direct naar
Ingrediënten

Feta - feta is een typische Griekse kaas. Wist je dat deze kaas alleen als feta verkocht mag worden als hij in Griekenland is gemaakt? Daarom vind je deze kaas in de supermarkt ook wel onder de naam witte kaas.
Rode ui - rode uien maken deze frisse salade extra feestelijk, maar je kunt ook gewone uien of sjalotjes gebruiken. Snij ze in dunne plakjes om te voorkomen dat ze de salade overheersen.
Olijven - in dit recept zijn zwarte olijven zonder vulling het lekkerst.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je Griekse salade

- Was en snij alle groentes en doe ze in een grote schaal.
- Voeg de olie, het citroensap, peper, zout, oregano en feta toe en meng alles goed door elkaar.
Wat heb je nog meer nodig
- Een leuke schaal om de salade in te serveren.
- Scherp mesje en een snijplank.
Hoe bewaar je een Griekse salade
In de koelkast blijft deze Griekse salade ongeveer 2 dagen goed, maar het allerlekkerst is hij natuurlijk als je hem meteen serveert.
Meer Griekse recepten

Griekse salade (horiatiki)
Dit recept voor Griekse salade (horiatiki) maak je met tomaat, komkommer, paprika, olijven en natuurlijk feta. Deze salade wordt vaak geserveerd bij souvlaki en pitabrood.
Ingrediënten
- ½ komkommer, in halve plakjes
- 4 tomaten, in grove blokjes
- ½ rode ui, in dunne halve ringen
- ½ paprika, in dunne reepjes
- 2 eetlepels feta
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- 12 zwarte olijven
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Maak de groente schoon en snijd ze in stukjes.
- Doe alle groente in een grote schaal.
- Voeg de olie, peper, zout, citroensap, oregano en feta toe en meng alles goed door elkaar.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 39Totale hoeveelheid vet: 3gVerzadigd vet: 2gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 1gCholesterol: 13mgNatrium: 130mgKoolhydraten: 1gVezels: 0gSuiker: 1gEitwit: 2g
Laat een reactie achter!