Hachee is een klassieke Nederlandse stoofschotel gemaakt met rundvlees en natuurlijk uien. Dit gerecht is het allerlekkerst met rodekool en aardappelpuree.

Dit recept duurt even om te maken, het moet namelijk 2 tot 3 uur op het vuur staan, maar dat is het meer dan waard.
Vooral tijdens de winter maanden is dit voor mij het ultieme comfort food.
Ik krijg vaak de vraag waar je dit gerecht het beste mee kan combineren.
Traditioneel serveer hachee met rode kool en gekookte aardappelen, maar wist je dat hachee met rijst ook erg lekker is?
Je kunt dit recept ook heel goed een dag van tevoren maken. Door het een dag te laten staan wordt de smaak zelfs nog beter!
Ingrediënten
Runderlappen - ik gebruik altijd (magere) runderlappen als ik dit recept maak maar je kunt ook sukadelappen of ander stoofvlees gebruiken.
Let dan wel goed op de bereidingstijd soms is er juist meer of minder tijd nodig.
Kruiden en specerijen - in de supermarkt kun je speciale hachee kruiden kopen, maar dat is niet per se nodig.
Meer dan een laurierblad en wat peper en zout heeft dit gerecht eigenlijk niet nodig.
Bouillon - voor dit recept heb je runderbouillon nodig.
Dit kun je natuurlijk zelf maken maar een blokje of pot uit de supermarkt werkt net zo goed!
Bloem - het toevoegen van bloem zorgt voor binding van de hachee.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Slowcooker
Je kunt hachee ook heel goed in de slowcooker maken!
Op deze manier kun je toch genieten van heerlijk zacht stoofvlees zonder dat je de hele middag een pan op het vuur hebt staan.
Volg de stappen tot en met het bakken van de uien en doe alles daarna in de slowcooker.
Hier laat je het ongeveer 6 uur op high in sudderen tot het vlees gaar en zacht is.
Wat heb je nog meer nodig
- Een braadpan met dikke bodem. Ik vind deze braadpan van BK echt heel fijn.
- Een snijplank met een scherp mes om het rundvlees en de uien op te snijden.
Hoe bewaar je hachee
Koelkast: in de koelkast kun je hachee ongeveer 2-3 dagen bewaren.
Vriezer: je kunt hachee ook invriezen. Verdeel het in porties over diepvrieszakjes of bakjes en bewaar het ongeveer 3 maanden.
Om de hachee weer op te warmen laat je het langzaam ontdooien in de koelkast en verwarm je het langzaam in een pan of in de magnetron.
Tip
- Haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zo voorkom je dat je vlees taai wordt.
Meer winterse recepten
Recept

Hachee maken
Grootmoeders hachee is een klassieke Nederlandse stoofschotel gemaakt met rundvlees en natuurlijk uien. Dit gerecht is het allerlekkerst met rodekool en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 700 gram runderlappen]
- 5 uien
- 2 eetlepels bloem
- Zout
- Peper
- 1 liter runderbouillon
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel azijn
Bereidingswijze
- Snij het rundvlees in blokjes van ongeveer 2 cm en strooi er de bloem met wat zout en peper overheen. Snij de uien in halve ringen en zet ze even apart.
- Smelt de boter in een braadpan en bak hierin het vlees een paar minuten aan.
- Als het vlees bruin is voeg je de uien toe en bak ze ongeveer 4 minuten mee.
- Giet de hete bouillon over het vlees en voeg het laurierblaadje toe. Zorg er voor dat het vlees helemaal onder staat. Schaap ook goed over de bodem om aangekoekte restjes los te maken.
- Breng het aan de kook en draai het vuur laag.
- Doe het deksel op de pan en laat de hachee onder af en toe roeren ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen.
Laat een reactie achter!