Havermoutpap met appel en kaneel is een heerlijk warm ontbijt met zachte appels en staat binnen 10 minuten op tafel. Deze gezonde pap zit vol vezels en geeft je lang een verzadigd gevoel.

Voor mij is havermoutpap met appel het ideale ontbijt. Het is niet moeilijk om te maken en je bent meteen verzekerd dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Dit recept is niet alleen net als mijn chocolade havermout snel klaar maar het is ook nog eens erg gezond!
Dit havermout ontbijt smaakt door de warme appel met kaneel, zeker als hij nog warm is, naar appeltaart!
Natuurlijk kan je dit recept ook met ander fruit maken. Ik vind zelf peer, abrikoos of pruim ook erg lekker.
Je kan ook nog wat nootjes door de havermout roeren. Snij bijvoorbeeld walnoten in stukjes of roer er amandel schaafsel door. Zaden zoals lijnzaad of zonnebloempitten doen het ook altijd erg goed!
Direct naar
Ingrediënten
- Havermout - kijk goed op de verpakking hoe lang de havermout moet koken. Sommige soorten hebben iets meer kooktijd nodig.
- Melk - je kan de melk in dit recept ook heel goed vervangen door een plantaardige melk zoals soja, amandel of kokosmelk. Ik gebruik zelf vaak een mix van half kokosmelk half water als ik havermoutpap maak.
- Appel - als je een wat zoetere appel zoals Elstar of Golden Delicious gebruikt hoef je minder suiker aan je pap toe te voegen en dat maakt je ontbijt een stuk gezonder!
- Kaneel - door de kaneel krijgt de appel een heerlijke warme smaak die erg doet denken aan appeltaart en wie wil daar nou niet het liefste elke dag mee ontbijten?!
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Benodigdheden
- Een steelpan om de havermoutpap in te koken.
- Om de appel te snijden heb je een snijplank met een scherp mesje en eventueel een dunschiller nodig.
Recept
Havermoutpap met appel en kaneel
Havermoutpap met appel en kaneel is een heerlijk warm ontbijt met zachte appels en staat binnen 10 minuten op tafel. Deze gezonde pap zit vol vezels en geeft je lang een verzadigd gevoel.
Ingrediënten
- 2 appels
- 1 theelepel kaneel
- 80 gram havermout
- 500 ml melk
- ½ eetlepel suiker
Bereidingswijze
- Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de appel met de suiker en de kaneel op een laag vuur tot de appel zacht is.
- Voeg de melk toe en breng het geheel aan de kook.
- Doe de havermout bij de kokende melk, draai het vuur lager en laat het al roerend 1-2 minuten koken tot de havermout en de appels zacht zijn geworden.
- Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en serveer meteen.
- Het is ook erg lekker om er wat noten of stukjes appel over te strooien!
Opmerkingen
* hoeveel suiker je door de havermoutpap roert hangt helemaal af van hoe zoet je je ontbijt wilt maken. Je kan het ook helemaal weg laten of vervangen door bijvoorbeeld honing of kokosbloesemsuiker.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2Hoeveelheid per portie: Calorieën: 353Totale hoeveelheid vet: 8.1gVerzadigd vet: 3.6gCholesterol: 21mgNatrium: 125mgKoolhydraten: 59.3gVezels: 7.4gSuiker: 26.7gEitwit: 14.1g
Laat een reactie achter!