Hollandse hutspot wordt net een beetje specialer met je zelfgemaakte hutspot kruiden. De ingrediënten voor dit recept heb je waarschijnlijk al in de kast staan en de mix is in 5 minuten klaar.

Tip! Koop je kruiden en specerijen op de markt of online. Dat is een stuk voordeliger dan in de supermarkt, zeker als je meerdere kruidenmixen tegelijk maakt.
Direct naar
Ingrediënten
Nootmuskaat - in veel Nederlandse recepten kom je nootmuskaat tegen. Pas wel op dat je er niet te veel van in doet want het overheerst snel.
Kurkuma - geeft een beetje een kruidige smaak aan het gerecht en zorgt voor een mooie gele kleur.
Zout - in kant-en-klare mixen zit vooral erg veel zout. Een groot voordeel van zelf maken is dat je zelf kunt bepalen hoeveel je toevoegt.
Ik voeg altijd een beetje zout aan mijn hutspot kruiden toe, maar je kunt dit ook weg laten. Voeg dan tijdens het koken een beetje zout naar smaak toe.
Zwarte peper - geeft een beetje pit aan de hutspot. Je kunt het ook vervangen door een beetje cayennepeper of witte peper.
Andere kruiden zoals tijm, rozemarijn of bieslook zijn ook erg lekker in deze mix.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je hutspot kruiden
Doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
Om de kruiden voor hutspot te gebruiken doe je een eetlepel van de mix bij de aardappelen voor je ze fijn stampt. Je kunt de hoeveelheid kruiden makkelijk naar smaak aanpassen door er meer of minder van toe te voegen.
Heb je meer nodig of heb je graag een voorraad?? Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen.
Benodigdheden
- Een schaaltje om de kruiden en specerijen in te mengen.
- Lege kruidenpotjes om de hutspot kruiden in te bewaren. Ik gebruik graag lege kruidenpotjes of kleine weckpotjes.
Bewaar tips
Zelfgemaakte kruidenmixen blijven op een koele donkere plek ongeveer een jaar goed. Daarna wordt de smaak langzaam minder, maar je kunt ze dan zeker nog gebruiken.
Meer recepten voor kruidenmixen

Hutspot kruiden
Hollandse hutspot wordt net een beetje specialer met je zelfgemaakte hutspot kruiden. De ingrediënten voor dit recept heb je waarschijnlijk al in de kast staan en de mix is al in 5 minuten klaar.
Ingrediënten
- 1 eetlepel peterselie
- ½ eetlepel kurkuma
- ½ eetlepel nootmuskaat
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer ze goed door elkaar.
- Giet de hutspot kruiden in een leeg kruidenpotje en bewaar de mix op een koele donkere plek.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0
Laat een reactie achter!