Dit makkelijke chocolade cheesecake recept maak je met mascarpone, slagroom, een koekjesbodem en drie soorten chocolade.

Opzoek naar een no bake taart maar maak je toch liever iets anders? Kijk dan ook eens bij mijn recept voor lemon meringue taart, vanilleroom taartjes of chocolademoussetaart.
Voor de speculaas liefhebbers heb ik ook een heerlijke speculaas cheesecake!
Direct naar
Geschiedenis van de cheesecake
Cheesecakes, vooral de no-bake varianten, zijn de laatste tijd erg populair. Iedereen kent de NY cheesecake of die met de oreo korst, maar waar komt deze taart eigenlijk vandaan?
Cheesecake komt waarschijnlijk uit Griekenland. Er zijn vormen uit 2000 voor Christus gevonden waarvan men denkt dat ze gebruikt zijn voor het maken van cheesecakes. De Romeinen namen het met zich mee en verspreide de cheesecake door Europa.
Het gebruik van de beroemde Philadelphia in cheesecakes komt uit de 19e eeuw, toen de Amerikaan William Laurence per ongeluk ontdekte hoe dit soort roomkaas te maken. Zo is het merk Philadelphia ontstaan. Dit merk is na al die jaren nog steeds het meest populaire merk is om een cheesecake te maken.
Ingrediënten

- Koekjes - ik gebruik altijd volkoren digestives als ik een koekbodem maak.
- Mascarpone - dit geeft stevigheid aan de cheesecake.
- Gelatine - dit helpt bij het opstijven van de chocolade cheesecake. Je kan de gelatine ook weglaten maar dan blijft de taart vaak wat zachter.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je no bake chocolade cheesecake

- Doe al je koekjes in een ziplock zakje en plet de koekjes met een deegroller tot al de koekjes verkruimeld zijn of doe alle koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn.
- Smelt de boter en doe dit samen met de koekkruimels in een kom. Meng het goed door elkaar en giet de kruimels in een springvorm. Druk de bodem goed aan en zet het minstens 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom op en zet deze apart.
- Doe de mascarpone in een kom en roer dit samen met de suiker en de vanille tot dat het zacht en romig is.
- Doe de slagroom bij de mascarpone en vouw dit voorzichtig samen. Verdeel het over twee kommen en zet het in de koelkast.
- Smelt de chocolade in twee verschillende kommen en laat het iets afkoelen. Doe het dan bij het mascarpone mengsel en meng voorzichtig door elkaar.
- Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling in de springvorm. Ik begin altijd met het donkere chocolade mengsel. Zet de taart weer in de koelkast.
- Om de water ganache te maken doe je de chocolade in een vuurvaste kom en doe je er het hete water bij. Laat het even staan zodat de chocolade kan smelten en roer het dan net zo lang tot je een gladde glimmende ganache hebt.
- Giet de ganache over je cheesecake en laat de taart minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Ik laat mijn cheesecake meestal een nacht in de koelkast staan.
Tip: Je kan elk koekje gebruiken dat je lekker vind!
Wat heb je nog meer nodig
- Een springvorm van ongeveer 20 cm.
- Een handmixer of garde om de slagroom mee op te kloppen.
Hoe bewaar je een no bake chocolade cheesecake
In de koelkast blijft deze cheesecake ongeveer 3 dagen goed. De bodem kan wel wat zachter worden.
Recept

No bake chocolade cheesecake
Dit makkelijke chocolade cheesecake recept maak je met mascarpone, slagroom, een koekjesbodem en drie soorten chocolade.
Ingrediënten
Voor de koekbodem
- 200 gram koekjes
- 100 gram boter
Voor de chocolade vulling
- 250 ml slagroom
- 500 gram mascarpone
- 100 gram suiker
- 110 gram pure chocolade
- 110 gram witte chocolade
Voor de chocolade ganache
- 110 gram pure chocolade
- 60 ml water
Bereidingswijze
- Doe al je koekjes in een ziplock zakje en plet de koekjes met een deegroller tot al de koekjes verkruimeld zijn of doe alle koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn.
- Smelt de boter en doe dit samen met de koekkruimels in een kom. Meng het goed door elkaar en giet de kruimels in een springvorm. Druk de bodem goed aan en zet het minstens 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom op en zet deze apart.
- Doe de mascarpone in een kom en roer dit samen met de suiker en de vanille tot dat het zacht en romig is.
- Doe de slagroom bij de mascarpone en vouw dit voorzichtig samen. Verdeel het over twee kommen en zet het in de koelkast.
- Smelt de chocolade in twee verschillende kommen en laat het iets afkoelen. Doe het dan bij het mascarpone mengsel en meng voorzichtig door elkaar.
- Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling in de springvorm. Ik begin altijd met het donkere chocolade mengsel. Zet de taart weer in de koelkast.
- Om de water ganache te maken doe je de chocolade in een vuurvaste kom en doe je er het hete water bij. Laat het even staan zodat de chocolade kan smelten en roer het dan net zo lang tot je een gladde glimmende ganache hebt.
- Giet de ganache over je cheesecake en laat de taart minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Ik laat mijn cheesecake meestal een nacht in de koelkast staan.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 12 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 182Totale hoeveelheid vet: 19gVerzadigd vet: 11gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 6gCholesterol: 57mgNatrium: 181mgKoolhydraten: 1gVezels: 0gSuiker: 1gEitwit: 2g
Laat een reactie achter!