No-bake vanilleroom taartjes

close up van drie no bake vanilleroomtaartjes op een stukje bakpapier gedecoreerd met chocolade

Dit recept voor no-bake vanilleroom taartjes is speciaal voor alle vanille lovers. Deze kleine taartjes met koekbodem, romige vanille vulling zijn perfect voor in de zomer wanneer je geen zin hebt om een hete oven aan te hebben staan of wanneer je wel iets speciaals wilt maken maar niet zo veel tijd hebt om lang in de keuken te staan.

vanilleroomtaartjes tijdens het villen en decoreren met chocolade

Je zet deze vanilleroom taartjes al in 20 minuten in elkaar en je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig zoals koekjes, eieren, melk, suiker, vanille, boter en zout. Ik decoreerde ze met chocolade maar aardbeien met slagroom is ook erg lekker!

close up van een vanille room taartje op een stukje bakpapier
Welke koekjes kan ik gebruiken voor deze taartjes?

Voor dit recept heb ik Digestives gebruikt. Deze gebruik ik meestal als ik taart maak met een koekbodem maar andere koekjes zoals Oreo’s, sprits, Bastogne of speculaas zijn ook erg lekker!

Zit er rauw ei in deze taart?

Nee. Er zit wel ei in de vulling maar deze word verhit.

Kan ik ook een grote taart maken in plaats van vier kleintjes?

Natuurlijk! Gebruik dan wel een dubbele hoeveelheid.

Ingredienten van de no bake vanilleroom taartjes

Andere no bake recepten die je denk ik leuk vind

No-bake triple chocolate cheesecake

Tiramisu

close up van een vanille room taartje op een stukje bakpapier

No-bake vanille room taartjes

Yield: 4
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Additional Time: 2 minutes
Total Time: 27 minutes

Makkelijk te maken, no bake vanille roomtaartjes.

Ingredients

Voor de bodem

  • 100g digestives of andere witte koekjes
  • 50g boter

Voor de vanille room vulling

  • 250 ml (volle) melk
  • 3 eetl suiker
  • 1 zakje vanille suiker, 1/2 vanille stokje of 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zout
  • 3 eieren + 1 ei dooier
  • 4-5 eetl bloem
  • 50g boter

Instructions

Voor de vanille room vulling

  1. Doe de melk in een pan en breng dit aan de kook.
  2. Doe de eieren, suiker, bloem, zout en vanille in een vuurvaste kom en roer dit goed door elkaar tot er (bijna) geen klontjes meer in het mengsel zitten.
  3. Giet al roerend langzaam de melk bij de eieren. Het is erg belangrijk dat je goed blijft roeren om te voorkomen dat de eieren stollen!!
  4. Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm het al roerend op een laag vuur tot het dik word.
  5. Als je vanille room de gewenste dikte heeft giet je het door een zeef in een kom en laat het afgedekt met huishoudfolie iets afkoelen.

Voor de bodem

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een ziplock zakje en maak ze fijn met een deegroller.
  2. Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels.
  3. Druk de kruimels goed in een taartvorm en zet ze in de koelkast.


Het in elkaar zetten van de vanille room taartjes

  1. Haal de taartbodem uit de koelkast en doe in elke bodem ongeveer 3 eetlepels van de vanille vulling.
  2. Maak de bodemkant glad met de achterkant van een lepel en zet de taartjes in de koelkast tot ze helemaal zijn afgekoeld.
  3. Decoreer met wat gesmolten chocolade of wat slagroom.

Notes

Speculaas is ook super lekker als bodem voor deze taartjes!

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *