Deze vanilleroom taartjes maak je met je favoriete koekbodem, een romige vanilleroom vulling en je maakt ze af met gesmolten pure chocolade.

No bake taartjes kan je heel goed van te voren maken en zijn daarom perfect als je wel iets speciaals wilt maken maar geen tijd hebt om uren in de keuken te staan.
Je zet deze vanilleroom taartjes al in 20 minuten in elkaar en je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig zoals koekjes, eieren, melk, suiker, vanille, boter en zout.
Ik decoreerde ze met chocolade maar aardbeien met slagroom is ook erg lekker.
Ingrediënten

Koekjes - ik gebruik meestal volkoren digestives als ik deze vanilleroom taartjes maak maar je kunt elk koekje gebruiken dat je lekker vind. Speculaas is ook erg lekker voor dit recept.
Bloem - bloem zorgt ervoor dat de vanilleroom dik word. Je kunt de bloem ook vervangen door maïzena.
Eieren - eieren zorgen net als de bloem dat de room dikker word en geeft de vanilleroom een mooie zacht gele kleur.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je no bake vanilleroom taartjes

Variaties
- Doe eens wat kaneel of speculaaskruiden door de koekbodem.
- Roer wat gesmolten chocolade door de vanilleroom.
Wat heb je nog meer nodig
- Kleine taartvormpjes met een losse bodem.
- Een steelpan met dikke bodem om de vanilleroom in de maken.
- Een keukenmachine om de koekjes in fijn te malen. Dit kun je natuurlijk ook doen in een zakje met een deegroller.
Hoe bewaar je vanilleroom taartjes
Deze taartjes zijn met lekkerst als ze net gemaakt zijn maar je kunt ze ook ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren.
Meer no bake taart recepten

No-bake vanille room taartjes
Deze vanilleroom taartjes maak je met je favoriete koekbodem, een romige vanilleroom vulling en garneer je met gesmolten pure chocolade.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 100 gram digestives of andere witte koekjes
- 50 gram boter
Voor de vanille room vulling
- 250 ml (volle) melk
- 3 eetlepels suiker
- 1 zakje vanille suiker, ½ vanille stokje of 1 tl vanille-extract
- ½ theelepels zout
- 3 eieren + 1 ei dooier
- 4-5 eetlepels bloem
- 50 gram boter
Bereidingswijze
Voor de vanille room vulling
- Doe de melk in een pan en breng dit aan de kook.
- Doe de eieren, suiker, bloem, zout en vanille in een vuurvaste kom en roer dit goed door elkaar tot er (bijna) geen klontjes meer in het mengsel zitten.
- Giet al roerend langzaam de melk bij de eieren. Het is erg belangrijk dat je goed blijft roeren om te voorkomen dat de eieren stollen!!
- Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm het al roerend op een laag vuur tot het dik wordt.
- Als je vanille room de gewenste dikte heeft, giet je het door een zeef in een kom en laat het afgedekt met huishoudfolie iets afkoelen.
Voor de bodem
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een ziplock zakje en maak ze fijn met een deegroller.
- Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels.
- Druk de kruimels goed in een taartvorm en zet ze in de koelkast.
Het in elkaar zetten van de vanille room taartjes
- Haal de taartbodem uit de koelkast en doe in elke bodem ongeveer 3 eetlepels van de vanille vulling.
- Maak de bodemkant glad met de achterkant van een lepel en zet de taartjes in de koelkast tot ze helemaal zijn afgekoeld.
- Decoreer met wat gesmolten chocolade of wat slagroom.
Opmerkingen
Speculaas is ook super lekker als bodem voor deze taartjes!
Aanbevolen producten
As an Amazon Associate and member of other affiliate programs, I earn from qualifying purchases.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 457Totale hoeveelheid vet: 29gVerzadigd vet: 15gCholesterol: 224mgNatrium: 651mgKoolhydraten: 40gVezels: 1gSuiker: 19gEitwit: 10g
Laat een reactie achter!