Pasta met zalm is een makkelijk gerecht perfect voor een doordeweekse dag. Deze romige pasta schotel is snel klaar en zit vol groente en verse vis.

Ingredienten
Pasta - als ik dit gerecht maak gebruik ik meestal fusilli. Door de randjes blijft er meer saus aan de pasta plakken en daar draait het natuurlijk om!
Tagliatelle kan ook!. Dit is een wat stevigere pasta wat goed bij dit gerecht past. Omdat de linten wat breder zijn is dit ook een leuke pasta om zelf te maken.
Andere soorten zoals farfalle zijn ook geschikt. Kinderen vinden vlinderpasta vaak ook erg leuk.
Als je volkoren pasta neemt krijg je ook wat extra vezels binnen wat dit gerecht nog gezonder maakt!
Zalm - verse gebakken zalm moot is het allerlekkerst wanneer je deze pasta met zalm maakt. Je kunt ook heel goed overgebleven zalm gebruiken.
Room - slagroom zorgt voor een heerlijke romige saus. Dat past net als de milde smaak van de courgette erg goed bij de zalm.
Je kunt de slagroom ook vervangen door een plantaardige room of kookroom.
Hoe maak je pasta met zalm
Breng in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta al dente. Het is belangrijk dat je de pasta niet te gaar kookt omdat je het later nog even in de saus verwarmt.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de zalm ongeveer 5 minuten aan beide kanten. Haal de vis uit de pan en hou het even apart. Hoelang de zalm moet bakken hangt af van de dikte dus controleer altijd even of hij helemaal gaar is voor je de vis uit de pan haalt.
Snipper en ui fijn en snij de courgette in kleine stukjes. Fruit de ui in de achtergebleven olie tot ze glazig zijn.
Voeg de courgette toe en bak het nog even mee. Als de groente bijna gaar is doe je de slagroom, de kaas, de specerijen en het citroensap er bij.
Doe de pasta en de in stukjes gesneden zalm in de roomsaus en roer het nog even goed door elkaar. Warm het geheel goed door.
Verdeel de pasta over de borden en rasp er eventueel nog wat kaas over.
Benodigdheden
Om dit recept te maken heb je een hapjespan of grote koekenpan, een vergiet en een ruimte pan nodig.
Bewaar tips
Pasta met zalm is het lekkerst als je het meteen serveert, maar je zou het een dag in de koelkast kunnen bewaren. Helaas is het minder geschikt om in te vriezen.
Opwarmen gaat het beste in een pan op het fornuis of in de magnetron. Voeg eventueel nog een beetje room of water toe als de saus te dik is geworden.
Meer lekkere recepten met vis

Pasta met zalm
Pasta met zalm is een makkelijk gerecht perfect voor een doordeweekse dag. Deze romige pasta schotel is snel klaar en zit vol groente en verse vis.
Ingrediënten
- 300 gram zalm
- 400 gram pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 200 ml slagroom
- 50 gram geraspte kaas
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta al dente. Het is belangrijk dat je de pasta niet te gaar kookt omdat je het later nog even in de saus verwarmt.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de zalm ongeveer 5 minuten aan beide kanten. Haal de vis uit de pan en hou het even apart. Hoelang de zalm moet bakken hangt af van de dikte dus controleer altijd even of hij helemaal gaar is voor je de vis uit de pan haalt.
- Snipper en ui fijn en snij de courgette in kleine stukjes. Fruit de ui in de achtergebleven olie tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgette toe en bak het nog even mee. Als de groente bijna gaar is doe je de slagroom, de kaas, de specerijen en het citroensap er bij.
- Doe de pasta en de in stukjes gesneden zalm in de roomsaus en roer het nog even goed door elkaar. Warm het geheel goed door.
- Verdeel de pasta over de borden en rasp er eventueel nog wat kaas over.
Laat een reactie achter!