Perenmoes maken is een lekkere manier om een overschot aan peren te verwerken. Je kunt deze moes niet alleen los eten, maar het is ook perfect voor het bakken van cake of pannenkoeken.

Net als appelmoes maak je dit receptdoor het fruit in blokjes te snijden en zachtjes te laten koken tot ze zacht zijn.
Omdat er vrij veel vocht in peren zit heb je wel redelijk veel vruchten nodig om de moes te maken.
De beste vervanger voor appelmoes in cake
Net als appelmoes kun je perenmoes gebruiken om de boter te vervangen in cake of pannenkoeken. Je beslag wordt hier wel een stuk zoeter door dus voeg dan iets minder suiker toe.
Appel perenmoes
Je kunt de helft van de peren ook vervangen door fris zure appelen voor een heerlijke appel perenmoes. Hierdoor krijgt de moes een iets frissere smaak dan wanneer je alleen peren gebruikt.
Benodigdheden
- Een steelpan om de peer in te koken.
- Scherp mesje en een snijplank.
- Eventueel een staafmixer om het fruit te pureren.
Bewaar tips
In de koelkast blijft dit gerecht ongeveer drie dagen goed. Hou er wel rekening mee dat de moes kan verkleuren.
Je kunt de puree ook heel goed invriezen als je het langer wilt bewaren. In de vriezer blijft het ongeveer drie maanden goed.

Meer recepten met fruit

Perenmoes
Perenmoes maken is een lekkere manier om een overschot aan peren te verwerken. Je kunt deze moes niet alleen los eten, maar het is ook perfect voor het bakken van cake of pannenkoeken.
Ingrediënten
- 500 gram peren
- 1 eetlepel suiker *optioneel
- 1 theelepel kaneel
- ¼ kopje water
- 1 eetlepel citroensap *optioneel
Bereidingswijze
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in stukjes.
- Doe de peren samen met het water in een pan en breng het aan de kook. Als je kaneel, suiker en/of citroensap gebruikt dan voeg je dat ook bij deze stap toe,
- Laat de peren ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de peren of prak ze fijn met een vork.
Laat een reactie achter!