Raita is een makkelijke Indiase saus gemaakt met komkommer, yoghurt en kruiden. Het wordt vaak als bijgerecht geserveerd bij pita en naan brood.

Door de combinatie van komkommer en yoghurt doet dit gerecht mij erg denken aan Griekse tzatziki.
Er worden ook vaak andere groenten zoals in stukjes gesneden tomaat en ui aan deze saus toegevoegd.
Ingrediënten
Yoghurt - traditioneel wordt deze saus met gewone yoghurt gemaakt. Deze is minder dik dan bijvoorbeeld Griekse yoghurt.
Vind je het lekkerder dat je saus wat steviger is kies dan gerust voor Griekse yoghurt.
Komkommer - komkommer geeft een frisse smaak aan de raita. Je kunt de komkommer in kleine stukjes snijden of raspen.
Om te voorkomen dat je saus te nat wordt kun je de zaadlijsten voor het raspen met een lepel uit de komkommer halen.
Munt - verse of gedroogde munt geeft net als de yoghurt een frisse smaak aan de saus.
Hou je niet van munt? Vervang het dan eens door koriander of peterselie.
Waar serveer je raita bij?
Deze saus is erg lekker bij (zelfgemaakt) pita of naanbrood.
Net als tzatziki vind ik deze saus ook altijd erg lekker om mee te nemen naar een BBQ of een gezellige lunch met vrienden of familie.
Benodigdheden
Om raita te maken en je een mengkom, eventueel een rasp voor de komkommer, een maatbeker en een leuke schaal om de saus in te serveren nodig.
Bewaar tips
In de koelkast blijft deze saus zeker een week goed.
Roer het voor serveren nog even goed door.
Dit recept is helaas niet geschikt om in te vriezen.
Meer makkelijke dips en dressings

Raita
Raita is een makkelijke Indiase saus gemaakt met komkommer, yoghurt en kruiden. Het wordt vaak als bijgerecht geserveerd bij pita en naan brood.
Ingrediënten
- 500 ml yoghurt
- 1 komkommer
- 1 ui
- 2 theelepels munt
- 1 theelepel gemalen komijn
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snij de komkommer in kleine blokjes.
- Doe de groente samen met de yoghurt, munt en gemalen komijn en roer het goed door elkaar.
- Breng de raita op smaak met wat peper en zout en serveer met wat naanbrood.
Opmerkingen
De voedingswaarden zijn voor het hele recept
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 302Totale hoeveelheid vet: 7gVerzadigd vet: 5gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 2gCholesterol: 29mgNatrium: 336mgKoolhydraten: 34gVezels: 0gSuiker: 34gEitwit: 25g
Laat een reactie achter!