Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel gemaakt met specerijen zoals gember, kurkuma en komijn. Gebruik deze mix om je vlees te marineren of in een heerlijke tajine.

In deze kruidenmix gaan net als in kerriepoeder en speculaaskruiden vooral specerijen met een warme smaak zoals kaneel en gember.
Ondanks dat je deze mix steeds vaker in de supermarkt tegenkomt vind ik het altijd veel lekkerder om mijn kruidenmixen zelf te maken. Natuurlijk kun je hele specerijen kopen en deze zelf malen, maar ik ga voor dit recept uit van gemalen kruiden.
Direct naar
Wat is ras el hanout
Ral es hanout is een Marokkaans kruidenmengsel dat vooral wordt gebruikt bij het op smaak brengen van vlees maar deze mix past ook erg goed bij vegetarische gerechten.
Ingrediënten
Net als voor elk ander kruidenmengsel bestaat er niet een recept, maar zijn alle mengsels net een beetje anders. Dit is hoe is het het liefste maak maar pas vooral de verhouding naar je smaak aan.
Meestal zitten de volgende ingrediënten in een ras el hanout recept:
- Kaneel
- Koriander
- Komijn
- Kardemom
- Gember
- Peper
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je ras el hanout
Om ras el hanout te maken doe je alle specerijen in een schaaltje. Meng ze goed door elkaar en giet ze in een leeg kruidenpotje. Bewaar ze op een koele, donkere plek.
Tip: koop je specerijen op de markt! Je kunt daar vaan een stuk voordeliger grote hoeveelheden kruiden en specerijen kopen.
Wat heb je nog meer nodig
- Een leeg potje met een deksel. Kleine weckpotjes (Action heeft ook vaak leuke!) of (oude) kruidenpotjes zijn perfect om je eigen kruidenmixen te bewaren!
- Klein schaaltje om de kruiden in te mengen.
Ras el hanout bewaren
Ras el hanout kruiden blijven op een koele donkere plaats ongeveer een jaar goed. Na dat jaar kun je de mix natuurlijk nog wel gebruiken, maar de smaak wordt dan minder.

Ras el hanout
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel gemaakt met specerijen zoals gember, kurkuma en komijn. Gebruik deze mix om je vlees te marineren of in een heerlijke tajine.
Ingrediënten
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kardemom
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel koriander
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe alle specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet je in een potje met deksel en bewaar ze op een koele, donkere plek.
Laat een reactie achter!