Met deze saté marinade maak je de lekkerste kipsaté voor op de BBQ. Dit recept is genoeg voor ongeveer 500 gram vlees.

Een BBQ is niet compleet zonder dametjes met een zelfgemaakte satésaus. Deze marinade is perfect omdat je hem zowel voor kip als voor varkensvlees kunt gebruiken.
Direct naar
Ingrediënten voor de lekkerste kipsaté marinade
Ketjap - ik gebruik meestal ketjap manis als ik saté marinade, maar maak ketjap asin is net zo lekker.
Olie - gebruik een neutrale olie zoals zonnebloemolie als je deze marinade maakt. Olijfolie is minder geschikt omdat deze olie niet goed tegen hitte kan.
Suiker - om het vlees een mooie bruine kleur te geven en de saté marinade een lichte karamelsmaak te geven. Voeg je een beetje bruine basterdsuiker toe.
Andere suikers zoals kokosbloesem, rietsuiker of kristalsuiker werken net zo goed. Je kunt de suiker ook vervangen door honing.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Varkens saté
Met deze saté marinade kun je natuurlijk meer mee dan alleen het marineren van kip. Voor een heerlijke varkens saté (saté nog iets) gebruik je 500 gram varkenshaas of varkens filet.

Benodigdheden
- Een schaaltje om alle ingrediënten te mengen. Het is handig als de schaal groot genoeg is om de kip in te marineren dat scheelt weer afwas!
- Om de knoflook uit te persen is het handig om een knoflookpers te gebruiken.
- Vershoudfolie om de marinade mee af te dekken.
Saté marinade bewaren
Deze saté marinade kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Wil je het langer bewaren dan raad ik je aan om de marinade in te vriezen.
Je kunt ook het gemarineerde vlees rauw invriezen. Haal het dan een paar uur voor je de smoesjes wilt maken uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast.
Meer BBQ gerechten

Saté marinade
Met deze saté marinade maak je de lekkerste kipsaté voor op de BBQ. Dit recept is genoeg voor ongeveer 500 gram vlees.
Ingrediënten
- 6 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel koriander
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze
- Pers de knoflook en de citroen uit.
- Snipper de ui fijn en doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 1Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 102mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!