Zelfgemaakte scones met appel en kaneel zijn perfect voor een high tea of ontbijt. Bovendien zijn ze in minder dan 30 minuten gemaakt!

Er gaat niets boven een warme, versgebakken scones om je dag mee te beginnen.
Scones met appel en kaneel zijn natuurlijk het aller lekkerst omdat ze de pittige en zoete smaken van kaneel combineren met de boterige en bladerige textuur van scones.
Ingrediënten
Bloem - voor dit recept heb je tarwebloem nodig. Je kunt 1 deel volkorenmeel en 1 deel volkorenmeel gebruiken om je scones wat gezonder te maken.
Boter - boter geeft de scones een heerlijke volle smaak.
Ik gebruik altijd ongezouten boter in mijn recepten, maar je kunt ook gezouten boter gebruiken als dat alles is wat je hebt. Zorg ervoor dat je niet nog meer zout aan het deeg toevoegt.
Wist je trouwens dat je van slagroom ook heel makkelijk zelf boter kunt maken?
Suiker - je kunt elke soort suiker gebruiken die je hebt, maar ik raad aan om lichte basterd suiker te gebruiken.
Lichte en donkere basterdsuiker hebben namelijk een milde karamelsmaak die perfect past bij de appels en het kaneel.
Appel - voor dit recept kun je het beste appels gebruiken die niet te zoet zijn. Als je zoete appels gebruikt, voeg dan iets minder suiker toe om de scones niet te zoet te maken.
Bakpoeder - bakpoeder zorgt voor luchtige scones. Je kunt de bloem en het bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Melk - Ik gebruik altijd volle melk als ik scones maak, maar elke soort of slagroom werkt ook.
Poedersuiker - Je hebt poedersuiker nodig om het kaneel glazuur te maken. Wist je dat je gemakkelijk zelf je eigen poedersuiker kunt maken?
Variaties
Kaneelchips. Als je een echte kaneelliefhebber bent, kun je er wat kaneelchips ingooien voor een extra intense kaneelsmaak.
Chocolade. Chocoladestukjes zijn ook erg lekker in deze scones.
Bessen. Bevroren of verse bessen zoals bosbessen of bramen passen ook heel goed bij de herfstige kaneelsmaak.
Voeg de bessen tegelijk met de natte ingrediënten toe om ervoor te zorgen dat ze goed door het deeg worden verdeeld.
Noten. Fijngehakte noten zoals walnoten of hazelnoten passen ook goed bij dit recept.
Speculaas. Kaneel is natuurlijk erg lekker, maar zeker in de Sinterklaas tijd is het ook een leuk idee om het kaneel te vervangen door speculaaskruiden!
Mijn tips voor de perfecte scones
Zorg ervoor dat je boter koud is. Dit geeft je scones een geweldige bladerige textuur.
Kneed het deeg niet te lang. Je krijgt droge, taaie scones als je het deeg te lang bewerkt.

Veelgestelde vragen
Jazeker!! Vervang de melk en de boter door een plantaardige variant en gebruik vegan chocolade om deze scones helemaal vegan te maken.
Serveer ze met wat kaneel glazuur en vers fruit of met de traditionele clotted cream en jam.
Benodigdheden
Om dit recept te maken, heb je een grote mengkom, een keukenweegschaal of maatbekers en bakpapier nodig.
Bewaar tips
Ze zijn het lekkerst als je ze binnen drie dagen opeet, maar als je ze langer wilt bewaren, kun je ze invriezen.
In de vriezer blijven ze wel zes maanden goed!
Laat ze ontdooien op het aanrecht en serveer ze koud of verwarm ze opnieuw in een voorverwarmde oven of magnetron.
Meer makkelijke bak recepten

Scones met appel en kaneel
Zelfgemaakte scones met appel en kaneel zijn perfect voor een high tea of ontbijt. Bovendien zijn ze in minder dan 30 minuten gemaakt!
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 125 ml melk
- 50 gram lichte basterdsuiker
- 110 gram boter
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
Voor het glazuur
- 5 eetlepels poedersuiker
- 1 eetlepel melk
- ½ theelepel kaneel
- 1 appel
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Doe de bloem, bakpoeder, suiker, zout en kaneel in een grote kom en roer het even door.
- Wrijf met je vingers de koude boter erdoor tot het op broodkruimels lijkt.
- Schil de appel en snijdt hem in kleine blokjes.
- Voeg de appelblokjes toe en roer ze door het bloemmengsel.
- Giet de melk erbij en kneed het deeg snel tot alles gemengd is.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er een schijf van. De schijf moet ongeveer 3-4 cm dik zijn.
- Snijd de schijf in acht partjes en verdeel ze over de bakplaat.
- Bestrijk de scones met melk of ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Laat de scones afkoelen en besprenkel ze met wat glazuur of serveer ze met clotted cream en jam.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 8Hoeveelheid per portie: Calorieën: 307Totale hoeveelheid vet: 12.2gVerzadigd vet: 7.4gCholesterol: 31mgNatrium: 108mgKoolhydraten: 44.6gVezels: 2gSuiker: 9.9gEitwit: 5.3g
Laat een reactie achter!