Deze snijbonen stamppot is een gezonde en makkelijke stamppot bomvol vitamines. Dit gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super snel klaar!

Ik denk dat er maar weinig gerechten in de Hollandse keuken zo populair zijn als stamppotten.
Dat snap ik wel want ze zijn makkelijk om te maken en je hebt er weinig afwas van.
Deze snijbonen stamppot is misschien qat minder bekend dan de andijviestamppot of stamppot boerenkool, maar zeker niet minder lekker!
Ingredienten
Snijbonen - ik gebruik meestal kant en Klara snijbonen als ik dit gerecht maak. Dit doe ik vooral omdat het minder tijd kost.
Je kunt de snijbonen ook zelf snijden. Zorg er dan voor dat ze niet te dik zijn.
Aardappelen - recept kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken.
Deze soort bevat meer zetmeel waardoor je een heerlijke zachte puree krijgt.
Er zijn ook speciale stamppot aardappelen te koop.
Stamppot aardappelen zijn vaak ook wat groter waardoor je lekker snel klaar bent!
Spekjes - spekjes zijn optioneel, maar ze maken de stamppot wel helemaal af.
Mosterd - je kunt elke mosterd gebruiken die je lekker vindt.
Omdat er bij mij thuis meestal kinderen mee-eten gebruik ik een minder pittige, maar franse mosterd is ook erg lekker!
Hoe maak je een snijbonen stamppot?
Je begint met het maken van de aardappelpuree.
De snijbonen hebben een andere kooktijd en kook je dus apart.
Als je de puree gemaakt hebt en de snijbonen gaar zijn roer je het door elkaar en breng je de stamppot op smaak met mosterd, peper en wat zout.
Benodigdheden
Om deze stamppot met snijbonen te maken heb je twee pannen met deksel en een pureestamper nodig.
Bewaar tips
Je kunt de stamppot goed afgedekt ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren.
Dit gerecht kun je ook invriezen. Ingevroren blijft het ongeveer drie maanden goed.
Tip! Verdeel het voor het invriezen alvast in porties.
Meer Hollandse stamppot recepten
Recept
Snijbonen stamppot
Deze snijbonen stamppot is een gezonde en makkelijke stamppot bomvol vitamines. Dit gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super snel klaar!
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen
- 600 gram snijbonen
- 1 eetlepel mosterd
- 30 gram boter
- Peper en zout naar smaak
- Een scheutje melk *optioneel
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en spoel ze schoon.
- Snij ze in gelijke stukken en doe de aardappelblokjes met een laagje water in een pan.
- Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
- Kook ondertussen in een andere pan de snijbonen in ongeveer 8 minuten gaar.
- Giet de aardappelen en de snijbonen af.
- Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree en voeg de snijbonen, de boter en mosterd toe.
- Roer alles goed door elkaar en breng de stamppot op smaak met wat zout en peper.
Laat een reactie achter!