Spinazie pesto is een heerlijke, gezonde pesto voor pasta, op stokbrood of bij vlees. Deze makkelijke pesto is snel klaar en zit door de spinazie ook nog eens vol vitamine!

Dit recept maak je net als gewone basilicum pesto in een keukenmachine. Je kunt het natuurlijk op de traditionele manier met een vijzel doen, maar deze manier is een stuk sneller.
Spinazie pesto is niet alleen erg lekker, maar omdat spinazie goedkoper is dan basilicum is het ook nog eens een stuk goedkoper om te maken!
Dit recept is ook een goede manier om wat extra groente binnen te krijgen. Daarom gebruik ik deze pesto altijd graag als ik pasta pesto of een salade maak.
Direct naar
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten behalve de olie in de kom van je keukenmachine en meng het goed door tot je een bijna egale massa hebt. Voeg langzaam de olijfolie toe en blijf mengen tot je een gladde saus hebt.
Breng de pesto op smaak met peper en zout en voeg er eventueel nog wat citroensap aan toe.
Als je pesto wat te dik is, kun je nog een beetje olie toevoegen.
Benodigdheden
- Een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje.
- Afsluitbare potjes om het in te bewaren. Oude lege potjes of weckpotjes zijn hier perfect voor.
Bewaar tips
In de koelkast blijft deze spinazie pesto ongeveer 5 dagen goed. Het is wel belangrijk dat er een laagje olie op blijft staan.
Je kunt het ook invriezen. In de vriezer blijft het ongeveer 3 maanden goed. Laat het voor gebruik langzaam in de koelkast ontdooien of doe het direct in de pan voor bijvoorbeeld pasta pesto of pizza.

Spinazie pesto
Spinazie pesto is een heerlijke, gezonde pesto voor pasta, op stokbrood of bij vlees. Deze makkelijke pesto is snel klaar en zit door de spinazie ook nog eens vol vitamine!
Ingrediënten
- 100 gram spinazie
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 80 ml olijfolie
- Peper
- ½ theelepel zout
- 3 eetlepels vers citroensap
- 40 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
- Doe de gewassen spinazie samen met de ontvelde knoflook, het citroensap, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, zout en de peper in de keukenmachine en mix Alle ingrediënten door elkaar tot je een bijna glad geheel hebt.
- Giet langzaam de olijfolie er bij en blijf mixen tot ingrediënten goed gemengd is.
- Breng de pesto op smaak met wat zout en peper en voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 6Hoeveelheid per portie: Calorieën: 186Totale hoeveelheid vet: 18gVerzadigd vet: 4gCholesterol: 6mgNatrium: 286mgKoolhydraten: 3.4gVezels: 1.4gSuiker: 0.5gEitwit: 4.2g
Laat een reactie achter!