Spitskoolsalade met appel is een makkelijke frisse salade perfect voor een lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten. Je maakt deze snelle salade al in 10 minuten.

Deze snelle spitskoolsalade is ideaal voor tijdens een BBQ. Door de milde smaak van de spitskool en de frisse smaak van de dressing is hij makkelijk te combineren.
Als je je salades liever met een dressing zonder yoghurt maakt kijk dan eens bij mijn recept voor honing mosterd dressing.
Ingrediënten
Spitskool - een salade met spitskool is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is echt heel lekker. Rauwe spitskool heeft een milde zoete smaak die goed past bij de frisse smaak van de appel.
Wist je trouwens dat er ook een rode spitskool bestaat?
Appel - een fris zoete appel past het best bij deze salade. Ik gebruik het liefste Elstars of Granny Smith als ik deze salade maak.
Griekse yoghurt - net als de dressing voor mijn coleslaw recept maak ik het op basis van Griekse yoghurt. Zo is je spitskool salade een stuk gezonder dan met een dressing van mayonaise.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Benodigdheden
- Scherp mesje en een snijplank om de groente en de appels te snijden.
- Een klein schaaltje om de dressing in te maken.
- Leuke schaal om de spitskoolsalade in te serveren.
- Een mengkom om alle ingrediënten in te mengen.
Bewaar tips
Spitskool salade kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik zou alleen de appel pas op het laatste snijden omdat ze snel bruin worden.
De dressing blijft wat langer goed. Goed afgesloten blijft de dressing ongeveer een week goed in de koelkast.
Meer salade recepten

Spitskoolsalade met appel
Spitskool salade met appel is een makkelijke frisse salade perfect voor een lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten. Je maakt deze snelle salade al in 10 minuten.
Ingrediënten
- 200 gram spitskool
- 1 appel
- 50 gram feta
- ½ komkommer
Voor de dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Snij de appel, komkommer en spitskool in dunne reepjes en verdeel het over de borden.
- Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
- Giet de dressing over de salade en verkruimel er wat feta over.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 120Totale hoeveelheid vet: 7gVerzadigd vet: 5gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 2gCholesterol: 27mgNatrium: 289mgKoolhydraten: 7gVezels: 0gSuiker: 7gEitwit: 8g
Laat een reactie achter!