Tzatziki

Tzatziki met salade en souvlaki

Na mijn recepten voor pita en kip souvlaki kan een recept voor tzatziki natuurlijk niet ontbreken. Tzatziki is een traditionele Griekse saus gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer en dille. Tzatziki wordt in Griekenland veel gegeten bij souvlaki en als dip bij vers brood. Door de frisse smaak en omdat het snel te maken is past het ook perfect bij een zomer BBQ!

Ik gebruikte voor mijn tzatziki dille maar het is ook erg lekker om de dille een keer te vervangen door bijvoorbeeld munt, peterselie of bieslook. Zorg er voor dat je de komkommer goed laat uitlekken en dat de yoghurt die je gebruikt niet te dun is, anders wordt je tzatziki erg dun en dat is niet zo lekker.

tzatziki

Stap 1:
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.

Stap 2:
Rasp de komkommer, doe de rasp in een theedoek of zeef en laat de komkommer goed uitlekken. Je kan de rasp ook nog even aandrukken om er zeker van te zijn dat het meeste vocht er uit is. Als de komkommer te veel vocht bevat wordt je tzatziki erg nat en dun.

Stap 3:
Doe de komkommer met de rest van de ingredienten in een kom en met dit goed door elkaar.

Stap 4:
Breng de tzatziki op smaak met peper en zout en zet het even in de koelkast.

Dit is alweer het derde deel van mijn Griekse serie. Andere recepten in deze serie zijn:

Pita brood
Kip souvlaki

Print

Tzatziki

  • V
  • GF
  • Difficulty:Easy

Nutrition per portion

Ingredients
  • 250 ml Griekse yoghurthttps://www.nutmegandvinegar.nl/wp-admin/post.php?post=1455&action=edit#
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 eetl citroensap of azijn
  • 1 eetl dille of munt
  • Peper
  • Zout
Method
  1. Schil de komkommer en verwijder de laadlijsten.
  2. Rasp de komkommer, doe de rasp in een theedoek of zeef en laat deze goed uitlekken. Je kan de rasp ook even aandrukken om er zeker van te zijn dat het meeste vocht er uit is.
  3. Doe de komkommer met de rest van de ingredienten in een kom en meng dit goed door elkaar.
  4. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout en zet het even in de koelkast.

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *