Deze rode linzensoep is een een van mijn lievelings soepen en gelukkig heb je maar een paar ingrediënten zoals linzen, wortel, bleekselderij en chili vlokken nodig heb het te maken!
Ik heb altijd linzen op voorraad. Ze zijn voedzaam en niet alleen lekker in soep maar ook in curry’s, in wraps in plaats van bonen en ik zie ook steeds meer recepten voor pasta saus waar linzen in zijn verwerkt.
Net als bonen zitten er veel voedingstoffen in linzen. Ze zitten vol met vitamines, ijzer en proteine maar ze bevatten weinig koolhydraten. Hierdoor passen ze goed in een vegetarish dieet. Linzen bevatten ook veel vezels wat natuurlijk erg goed is voor je spijsvertering.
Deze vegan linzensoep zet je snel op tafel en omdat de linzen vanzelf uit elkaar vakken tijdens het koken hoef je deze soep ook niet te pureren.

JA! Doe alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem laag en je kan de soep na ongeveer 5 uur eten.
Linzen zijn van nature gluten vrij.
Ja hoor. Je kan deze linzensoep ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Andere soep recepten op Nutmeg & Vinegar

Vegan rode linzensoep
Ingredients
- 400g rode linzen
- 2L bouillon
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 3 winterwortels, in blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 tl komijn
- 1/2 tl peper
- Zout
- 1 eetl olie
- 2 laurierbladeren
Instructions
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot de groente zachter en de ui glazig is geworden.
- Voeg de komijn, peper en zout toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Giet de bouillon over de groente, voeg de laurier toe, breng de bouillon aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de linzen toe en laat deze nog 10-15 minuten meekoken tot ze zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar