Vegan rode linzensoep is erg gezond en voedzaam. Deze soep is makkelijk met een paar basis ingrediënten te maken en staat binnen een half uur op tafel!

Ik heb altijd linzen op voorraad. Ze zijn voedzaam en niet alleen lekker in soep maar ook in curry's, in wraps in plaats van bonen en ik zie ook steeds meer recepten voor pasta saus waar linzen in zijn verwerkt.
Vega gerechten zijn niet meer weg te denken uit ons dieet. Kijk eens bij mijn wortelsoep of Griekse pitabroodjes voor meer inspiratie.
Ingrediënten

- Linzen : Net als bonen zitten er veel voedingstoffen in linzen. Ze zitten vol met vitamines, ijzer en proteine maar ze bevatten weinig koolhydraten. Hierdoor passen ze goed in een vegetarish dieet. Linzen bevatten ook veel vezels wat natuurlijk erg goed is voor je spijsvertering.
- Bouillon - ik gebruik kruidenbouillon als ik linzensoep maak je kan ook een zout arme bouillon gebruiken.
- Komijn - komijn geeft de linzensoep een warme hartige smaak.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je vegan linzensoep
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot de groente zachter en de ui glazig is geworden.
- Voeg de komijn, peper en zout toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Giet de bouillon over de groente, voeg de laurier toe, breng de bouillon aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de linzen toe en laat deze nog 10-15 minuten meekoken tot ze zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
Tip: Deze vegan linzensoep zet je snel op tafel en omdat de linzen vanzelf uit elkaar vakken tijdens het koken hoef je deze soep ook niet te pureren.
Hoe bewaar je linzensoep
Koelkast: Je kan linzensoep ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Vriezer: In de vriezer blijft deze soep ongeveer 3 maanden goed.
Tips
- Je kan deze vegan linzensoep ook heel goed in een slowcooker maken. Zet hem op laag en ongeveer 5 uur later is de soep klaar.
- Linzen zijn van nature gluten vrij.

Vegan rode linzensoep
Vegan rode linzensoep is erg gezond en voedzaam. Deze linzensoep is makkelijk met een paar basis ingrediënten te maken en staat binnen een half uur op tafel!
Ingrediënten
- 400 gram rode linzen
- 2 liter bouillon
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 3 winterwortels, in blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel peper
- Zout
- 1 eetlepel olie
- 2 laurierbladeren
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot de groente zachter en de ui glazig is geworden.
- Voeg de komijn, peper en zout toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Giet de bouillon over de groente, voeg de laurier toe, breng de bouillon aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de linzen toe en laat deze nog 10-15 minuten meekoken tot ze zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 6 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 361Totale hoeveelheid vet: 19gVerzadigd vet: 5gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 13gCholesterol: 18mgNatrium: 32292mgKoolhydraten: 24gVezels: 0gSuiker: 23gEitwit: 23g
Laat een reactie achter!