Wentelteefjes

Zelfgemaakte wentelteefjes zijn perfect voor bij een uitgebreid ontbijt in het weekend of voor een lunch. Je maakt ze met een paar simpele ingrediënten en in minder dan 10 minuten!

Wentelteefjes op een bord en een houten plank.

Wat zijn wentelteefjes?

Wentelteefjes, Pain perdu, French toast, allemaal namen voor een gerecht dat over de hele wereld veel gegeten wordt. Je maakt ze met oud brood, melk, eieren en kaneel

Niemand weet waar dit brood gerecht precies is ontstaan, maar het is wel opvallend dat ze over de hele wereld een vergelijkbare naam hebben.

In Nederland kennen we ze vooral als wentelteefjes of verloren brood, net als in Zwitserland waar ze ook wel verlorenes brot genoemd worden.

Hoe maak je wentelteefjes

Het maken van wentelteefjes is zeker niet moeilijk! Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.

Ingrediënten voor wentelteefjes in een metalen mengkom.

Meng de melk met het ei, suiker en kaneel goed door elkaar.

Laat de sneetjes brood even in het melkmengsel weken.

Een wentelteefje in een pan.

Verhit wat boter in een pan en leg de sneetjes brood in de hete boter. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

Leg ze op een bord en strooi er eventueel nog wat suiker en kaneel overheen.

Tip: Zet alles van tevoren klaar zodat je meteen door kunt met de volgende lading!

Variaties

Als je liever geen melk gebruikt, kun je dit recept natuurlijk ook met plantaardige of lactose vrije melk maken. Wentelteefjes van suikerbrood of brioche is ook erg lekker! Op nieuwjaarsdag is het ook leuk om wentelteefjes te bakken met overgebleven oliebollen!

Wentelteefjes op een wit bord.

Bewaar tips

Wentelteefjes zijn versgebakken het lekkerst, maar je kunt ze een dag of twee in de koelkast bewaren.

Om ze weer op te warmen kun je de broodjes het beste even in een droge koekenpan op het fornuis zetten. Zo worden ze weer een beetje knapperig. Opwarmen in de magnetron kan ook, maar dan blijven ze zacht.

Meer makkelijke ontbijt recepten

Recept

Wentelteefjes

Zelfgemaakte wentelteefjes zijn perfect voor bij een uitgebreid ontbijt in het weekend of voor een lunch. Je maakt ze met een paar simpele ingrediënten en iedereen is er gek op!
Recept afdrukken
Twee wentelteefjes op een wit bord bestrooit met suiker en kaneel.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:6 minuten

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Meng de melk met het ei, suiker en kaneel goed door elkaar.
  • Laat de sneetjes brood even in het melk mengsel weken.
  • Verhit wat boter in een pan en leg de sneetjes brood in de hete boter.
  • Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Leg de wentelteefjes op een bord en strooi er eventueel nog wat suiker en kaneel overheen.

Voedingswaarde

Calorieën: 166kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 6.7g | Vet: 4.4g | Verzadigd vet: 1.8g | Cholesterol: 88mg | Natrium/Zout: 190mg | Vezels: 1g | Suiker: 16.5g
Porties: 2 personen
calorieën: 166kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept