Zelf witte chocolade ganache maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept word vaak gebruikt voor een drip taart of als taartvulling.

Ingrediënten
Witte chocolade - gebruik de beste chocolade die je kan vinden voor het maken van ganache. Ik gebruik het liefst de chocolade van Callebaut als ik recepten met chocolade maak.
Slagroom - door de slagroom wordt je witte chocolade ganache niet helemaal hard na het afkoelen en kun je het mooi opkloppen om taarten en cupcakes te decoreren. Je kunt dit ook vervangen door een plantaardige variant.
Wil je helemaal een zachte ganache?? Voeg dan een klontje boter toe na het smelten van de chocolade en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je witte chocolade ganache
- Snij de witte chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom.
- Doe de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan.
- Zodra het begint te pruttelen zet je het vuur uit en giet je de hete slagroom over de chocolade.
- Laat dit even zo staan zodat de chocolade kan smelten.
- Roer het goed door tot je een gladde massa hebt.
Tip: klop het op als het is afgekoeld voor een heerlijke luchtige vulling!
Variaties
Omdat deze ganache zo'n lichte kleur en milde smaakt heeft kun je er van alles mee doen. Gebruik het bijvoorbeeld als topping van een chocoladecake.
- Kaneel - doe een beetje kaneel door de ganache voor een heerlijke witte chocolade ganache meer kaneel.
- Rum - een eetlepel rum door de ganache is ook erg lekker.
- Een kleurtje - witte ganache kun je ook goed kleuren! Voeg een beetje kleurstof aan toe als je er een taart mee af wilt smeren.
- Vruchten - vervang de slagroom eens door vruchtenpuree voor een heerlijke vruchten ganache.
Natuurlijk heb ik ook een recept voor pure chocolade ganache.
Wat heb je nog meer nodig
- Een steelpan om de slagroom in te verwarmen.
- Een hittebestendige kom.
Bewaar tips
In de koelkast blijft het ongeveer twee weken goed, kijk wel even naar de houdbaarheidsdatum van de slagroom!
Tips
- Als je het opklopt na het afkoelen krijg je een heerlijke luchtige vulling voor bijvoorbeeld taart of macarons.
- Een klontje boter zorgt ervoor dat het wat zachter blijft en het een beetje blijft glanzen.
- Maak er eens truffels van. Kijk maar eens bij mijn recept voor chocolade karamel truffels hier kun je ook heel goed witte chocolade voor gebruiken!
Meer taartvullingen om een keer te proberen

Witte chocolade ganache
Zelf witte chocolade ganache maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept word vaak gebruikt voor een drip taart of als taartvulling.
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade
- 100 ml slagroom
Bereidingswijze
- Snij de witte chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom.
- Doe de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan.
- Zodra het begint te pruttelen zet je het vuur uit en giet je de hete slagroom over de chocolade.
- Laat dit even zo staan zodat de chocolade kan smelten.
- Roer het goed door tot je een gladde massa hebt.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 1428Totale hoeveelheid vet: 101gVerzadigd vet: 62gCholesterol: 181mgNatrium: 219mgKoolhydraten: 121gVezels: 0.4gSuiker: 118gEitwit: 14g
Laat een reactie achter!