Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelflappen
Appelflappen zijn een klassiek gerecht met appels, bladerdeeg en een beetje kaneel. Deze knapperige traktatie is snel klaar en ook nog een super makkelijk om te maken.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
25
minuten
min
Benodigdheden
1 mengkom
1 bakpapier
1 aardappelschilmesje
Ingrediënten
10
plakjes
bladerdeeg
3
grote appels
2
theelepels
kaneel
1
ei om te bestrijken
losgeklopt
1
eetlepel
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
Schil de appels en snij ze in vieren.
Verwijder het Klokhuis en snij de partjes in kleine blokjes.
Doe de appelblokjes samen met de kaneel en de suiker in een mengkom en roer alles goed door elkaar.
Verdeel de appelvulling over de plakjes bladerdeeg en vouw ze goed dicht.
Druk de randen goed aan en leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakvorm.
Bestrijk ze met wat ei en strooi er eventueel nog wat suiker over.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelflappen in 15-20 mooi goudbruin.
Notities
Je kunt het ei ook vervangen door een beetje melk.
Voedingswaarde
Calorieën:
177
kcal
|
Koolhydraten:
39.9
g
|
Eiwitten:
1.7
g
|
Vet:
4.2
g
|
Verzadigd vet:
1
g
|
Natrium/Zout:
28
mg
|
Vezels:
12.4
g
|
Suiker:
17.5
g
Porties:
10
appelflappen
calorieën:
177
kcal
Auteur:
Maayke