Ga terug
+ servings

Botercrème

Dit basisrecept voor botercrème maak je met boter en poedersuiker. Deze stevige crème is perfect voor het decoreren van taarten en cupcakes.
Recept afdrukken
een close up van botercreme van boter en poedersuiker
Voorbereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 400 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk *optioneel
  • 1 theelepel vanille-extract *optioneel

Instructies

  • Doe de boter in een kom en klop het met een mixer tot het bijna wit is en luchtig.
  • Doe beetje bij beetje de poedersuiker er door en blijf mixen tot alles is opgenomen.
  • Voeg er eventueel wat melk en vanille-extract aan toe en mix het nog 3 minuten tot je een lichte, fluffy botercrème hebt. Dit is ook het moment om andere smaken zoals chocolade of aardbei toe te voegen.

Notities

  1. Dit recept is genoeg voor ongeveer 12 cupcakes. Als je er een hele taart mee wilt bestrijken kun je het recept het beste verdubbelen.
  2. Gebruik ongezouten boter voor het maken van botercrème.

Voedingswaarde

Calorieën: 3352kcal | Koolhydraten: 400g | Eiwitten: 2g | Vet: 203g | Verzadigd vet: 129g | Meervoudig onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 53g | Transvetten: 8g | Cholesterol: 538mg | Natrium/Zout: 1616mg | Kalium: 71mg | Suiker: 392g | Vitamine A: 6249IU | Calcium: 65mg | Ijzer: 0.3mg
Porties: 1 portie = 1 medium taart
calorieën: 3352kcal
Auteur: Maayke