Ga terug
+ servings

Chocolademoussetaart

Deze luchtige chocolademoussetaart is een no-bake taart met een romige chocolademousse vulling zonder ei, een bodem gemaakt van koekjes en een topping van slagroom.
Recept afdrukken
Chocolademoussetaart op een witte achtergrond.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
Additional Time:5 minuten
Totale tijd:40 minuten

Ingrediënten

Koekbodem

  • 16 digestive koekjes
  • 100 gram boter

Chocolademousse vulling

  • 110 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille-extract

Slagroom topping

  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  • DE KOEKJESBODEM
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels.
  • Doe ze in een springvorm en druk ze goed aan. Laat de bodem 15 minuten afkoelen in de koelkast.
  • DE CHOCOLADEMOUSSE VULLING
  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie.
  • Week de gelatine in een kommetje met koud water en breng 120 ml slagroom aan de kook.
  • Giet de hete slagroom over de chocolade en laat dit 1 minuut staan. Roer het daarna goed door tot het een egale massa is.
  • Voeg de gelatine toe en laat het afkoelen.
  • Klop ondertussen in een kom de overige 120 ml slagroom met suiker en vanille stijf.
  • Voeg een paar lepels toe aan het chocolade mengsel en roer het goed door.
  • Doe nu de chocolade beetje bij beetje bij de slagroom en meng het voorzichtig door de slagroom zodat je zo min mogelijk lucht verliest.
  • Giet de chocolademousse op de koekjesbodem en laat het opstijven in de koelkast.
  • DE SLAGROOM TOPPING
  • Klop 250 ml slagroom samen met de suiker en de vanille stijf.
  • Verdeel de slagroom over de chocolademousse en garneer met bijvoorbeeld chocolade vlokken of nootjes.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 2g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Cholesterol: 3mg | Natrium/Zout: 73mg | Vezels: 1g | Suiker: 11g
Porties: 10 personen
calorieën: 134kcal
Auteur: Maayke