DE KOEKJESBODEM
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze fijn met een deegroller.
Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels.
Doe ze in een springvorm en druk ze goed aan. Laat de bodem 15 minuten afkoelen in de koelkast.
DE CHOCOLADEMOUSSE VULLING
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie.
Week de gelatine in een kommetje met koud water en breng 120 ml slagroom aan de kook.
Giet de hete slagroom over de chocolade en laat dit 1 minuut staan. Roer het daarna goed door tot het een egale massa is.
Voeg de gelatine toe en laat het afkoelen.
Klop ondertussen in een kom de overige 120 ml slagroom met suiker en vanille stijf.
Voeg een paar lepels toe aan het chocolade mengsel en roer het goed door.
Doe nu de chocolade beetje bij beetje bij de slagroom en meng het voorzichtig door de slagroom zodat je zo min mogelijk lucht verliest.
Giet de chocolademousse op de koekjesbodem en laat het opstijven in de koelkast.
DE SLAGROOM TOPPING
Klop 250 ml slagroom samen met de suiker en de vanille stijf.
Verdeel de slagroom over de chocolademousse en garneer met bijvoorbeeld chocolade vlokken of nootjes.