Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karamelsaus
Zelf karamelsaus maken is super makkelijk en daarna wil je echt nooit iets anders meer. Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Additional Time:
2
uur
uur
Totale tijd:
2
uur
uur
20
minuten
min
Benodigdheden
beslagkom
Ingrediënten
200
gram
suiker
240
ml
slagroom
100
ml
water
Instructies
Doe de suiker en het water in en pan en breng dit aan de kook. Je kunt het nu nog even doorroeren, maar stop met roeren als het gaat koken!
Laat het suikermengsel pruttelen tot het een mooie donkere kleur heeft gekregen.
Haal de karamel van het vuur en giet langzaam al roerend de slagroom, zout en vanille toe.
Roer de karamelsaus op een laag vuur goed door tot je een gladde saus hebt.
Giet de karamelsaus in een glazen potje en laat het helemaal afkoelen.
Voedingswaarde
Calorieën:
1590
kcal
|
Koolhydraten:
206.8
g
|
Eiwitten:
5
g
|
Vet:
90.1
g
|
Verzadigd vet:
56.1
g
|
Cholesterol:
334
mg
|
Natrium/Zout:
96
mg
|
Suiker:
200.3
g
Porties:
300
ml
calorieën:
1590
kcal
Auteur:
Maayke