Ga terug
+ servings

Karamelsaus

Zelf karamelsaus maken is super makkelijk en daarna wil je echt nooit iets anders meer. Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig.
Recept afdrukken
Karamelsaus met een grijze achtergrond.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Additional Time:2 uur
Totale tijd:2 uur 20 minuten

Benodigdheden

  • beslagkom

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 240 ml slagroom
  • 100 ml water

Instructies

  • Doe de suiker en het water in en pan en breng dit aan de kook. Je kunt het nu nog even doorroeren, maar stop met roeren als het gaat koken!
  • Laat het suikermengsel pruttelen tot het een mooie donkere kleur heeft gekregen.
  • Haal de karamel van het vuur en giet langzaam al roerend de slagroom, zout en vanille toe.
  • Roer de karamelsaus op een laag vuur goed door tot je een gladde saus hebt.
  • Giet de karamelsaus in een glazen potje en laat het helemaal afkoelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 1590kcal | Koolhydraten: 206.8g | Eiwitten: 5g | Vet: 90.1g | Verzadigd vet: 56.1g | Cholesterol: 334mg | Natrium/Zout: 96mg | Suiker: 200.3g
Porties: 300 ml
calorieën: 1590kcal
Auteur: Maayke