Ga terug
+ servings

Romige appeltaart vulling met karamel

Warme, romige appeltaart vulling met karamel is perfect voor zelfgemaakt gebak en desserts. Dit recept duurt minder dan 15 minuten en gebruikt slechts eenvoudige ingrediënten.
Recept afdrukken
een close up van appeltaartvulling met slagroom
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:20 minuten

Ingrediënten

  • 8 appels
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 8 eetlepels slagroom
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een mengkom.
  • Giet het citroensap erbij en roer alles goed door elkaar
  • Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de appels toe.
  • Bak de appels op laag vuur tot ze zacht worden en voeg dan de kaneel en de suiker toe.
  • Laat nog een paar minuten pruttelen tot de appels zacht zijn en de suiker volledig is opgelost. Dit kan tot 8 minuten duren.
  • Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog even zachtjes pruttelen tot de karamel de gewenste dikte heeft.

Notities

Deze appeltjes zijn niet alleen erg lekker in een appeltaart maar ook als topping voor je favoriete nagerecht!

Voedingswaarde

Calorieën: 1168kcal | Koolhydraten: 208g | Eiwitten: 5g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 28g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvetten: 2g | Cholesterol: 117mg | Natrium/Zout: 340mg | Kalium: 1597mg | Vezels: 36g | Suiker: 157g | Vitamine A: 2159IU | Vitamine C: 69mg | Calcium: 129mg | Ijzer: 2mg
Porties: 1 portie
calorieën: 1168kcal
Auteur: Maayke