Ga terug
+ servings

Saté marinade

Omdat er in de zomer bijna niets leuker is dan de barbecue aanzetten deel ik mijn go to recept voor saté marinade met jullie. Deze marinade is snel klaar, makkelijk en een stuk lekkerder dan een kant-en-klare mix!
Recept afdrukken
sate marinade in een blauwe schaal van boven
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Benodigdheden

  • 1 schaaltje of mengkom

Ingrediënten

  • 6 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel koriander
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Pers de knoflook en de citroen uit. Het is een goed idee om het citroensap even door een fijne zeef te gieten om te voorkomen dat er vruchtvlees in je marinade komt.
  • Snipper de ui fijn en doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
  • Voeg het in blokjes gesneden vlees toe en laat het een paar uur in de marinade liggen voor je verder gaat.

Notities

Dit recept is genoeg voor het marineren van ongeveer 500 gram vlees.

Voedingswaarde

Calorieën: 76kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 3g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Natrium/Zout: 2092mg | Kalium: 123mg | Vezels: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 2IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 20mg | Ijzer: 1mg
Porties: 4 personen
calorieën: 76kcal
Auteur: Maayke