Ga terug
+ servings

Speculaas muffins

Speculaas muffins zijn het perfecte tussendoortje tijdens de Sinterklaas periode. Met dit recept zet je niet alleen snel iets lekkers op tafel, maar ze zijn ook perfect om samen met kinderen te maken.
Recept afdrukken
Vier Sinterklaas muffins in een bakblik.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:30 minuten

Benodigdheden

  • 1 muffin blik
  • 1 mengkom
  • 1 garde
  • 1 Weegschaal

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • ¼ theelepel zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakblik met cupcake vormpjes.
  • Doe de droge ingrediënten in een mengkom en roer ze even door elkaar.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles tot een grof beslag. Het geeft niet als je nog een paar droge stukjes ziet die verdwijnen tijdens het bakken.
  • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en strooi er eventueel nog wat schuddebuikjes, amandelschaafsel of Speculaas granola over.
  • Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de speculaasmuffins ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt dit controleren door er met een satéprikker in te prikken.

Notities

  • Je kunt de bloem en het bakpoeder ook vervangen door zelfrijzend bakmeel.
  • Strooi wat speculaas granola of amandelschaafsel over de muffins voor een knapperige topping!

Voedingswaarde

Calorieën: 440kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 7g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvetten: 0.1g | Cholesterol: 5mg | Natrium/Zout: 56mg | Kalium: 142mg | Vezels: 1g | Suiker: 19g | Vitamine A: 70IU | Vitamine C: 0.1mg | Calcium: 86mg | Ijzer: 3mg
Porties: 6 muffins
calorieën: 440kcal
Auteur: Maayke