Speculaas muffins zijn het perfecte tussendoortje tijdens de Sinterklaas periode. Met dit recept zet je niet alleen snel iets lekkers op tafel, maar ze zijn ook perfect om samen met kinderen te maken.
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakblik met cupcake vormpjes.
Doe de droge ingrediënten in een mengkom en roer ze even door elkaar.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles tot een grof beslag. Het geeft niet als je nog een paar droge stukjes ziet die verdwijnen tijdens het bakken.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en strooi er eventueel nog wat schuddebuikjes, amandelschaafsel of Speculaas granola over.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de speculaasmuffins ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt dit controleren door er met een satéprikker in te prikken.
Notities
Je kunt de bloem en het bakpoeder ook vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Strooi wat speculaas granola of amandelschaafsel over de muffins voor een knapperige topping!