Ga terug
+ servings

Zelf poedersuiker maken

Zelf poedersuiker maken is makkelijker dan je denkt. Poedersuiker is namelijk gewoon fijngemalen kristalsuiker en dat kun je heel makkelijk thuis. Dat is niet alleen handig als je het niet in huis hebt, maar het is ook nog een stuk voordeliger.
Recept afdrukken
Een close-up van poedersuiker.
Bereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena *optioneel

Instructies

  • Doe de suiker in een blender of koffiemolentje en voeg er eventueel maïzena aan toe.
  • Maal de suiker steeds een halve minuut en roer het dan even door.
  • Als je na een paar minuten een beetje suiker tussen je vingers wrijft, voel je als het goed is heen grove stukjes meer. Als je die nog wel voelt, kun je nog even door malen of stoppen en de harde suikerkorrels met een theezeef uit de poedersuiker halen.
  • Doe de suiker in een afsluitbare pot en zet hem droog weg.

Notities

  • * Het toevoegen van maïzena is optioneel. Als je de suiker meteen gaat gebruiken is het niet nodig om het toe te voegen, maar omdat suiker snel vocht aantrekt, is het slim om een beetje maïzena door de suiker te mengen. Dit doe je om alles droog te houden n te voorkomen dat er klontjes in de suiker komen.
  • De voedingswaardes zijn natuurlijk voor 500 gram suiker.
  • Voeg voor het malen een paar druppels kleurstof aan de suiker toe voor gekleurd poedersuiker!

Voedingswaarde

Portie: 500gram | Calorieën: 4kcal | Koolhydraten: 1g | Vet: 0.003g | Natrium/Zout: 0.01mg | Kalium: 0.02mg | Suiker: 1g | Calcium: 0.01mg | Ijzer: 0.001mg
Porties: 500 gram
calorieën: 4kcal
Auteur: Maayke