Zelf cocktailsaus maken met yoghurt in plaats van mayonaise is snel gedaan en door de yoghurt is deze saus een stuk minder vet. Deze gezonde cocktailsaus is lekker in een garnalen cocktail of bij een BBQ.

Traditionele whisky cocktailsaus wordt gemaakt met slagroom. Door de slagroom te vervangen door Griekse yoghurt maak je hem niet alleen gezonder, maar krijgt de saus ook een frisse smaak.
Deze klassieker is niet alleen lekker in een garnalencocktail, maar past ook goed bij vlees, vis en als dip voor patat of chips.
Als je de saus liever alcoholvrij maakt, kun je de whisky natuurlijk weglaten, maar het maakt de saus wel extra speciaal.
Hoe maak je cocktailsaus
Cocktailsaus maken is heel simpel. Je doet gewoon alle ingrediënten in een schaaltje en roert het goed door elkaar dat was het.
Benodigdheden
- Een kom om de saus in te mengen.
- Leuke schaaltjes om te serveren.
Bewaar tips
In de koelkast kun je deze saus ongeveer een week gebruiken. Zorg er wel voor dat je de saus goed afdekt en even doorroert voor het serveren.

Meer saus recepten om te maken
Recept

Zelf cocktailsaus maken met yoghurt
Zelf cocktailsaus maken met yoghurt in plaats van mayonaise is snel gedaan en door de yoghurt is deze saus een stuk minder vet. Deze gezonde cocktailsaus is lekker in een garnalen cocktail of bij een BBQ.
Ingrediënten
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel whisky
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels ketchup
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze goed door elkaar.
- Breng de saus op smaak met wat peper en zout en voeg eventueel nog wat honing of azijn toe.
Opmerkingen
De voedingswaarden zijn voor het hele schaaltje
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 721Totale hoeveelheid vet: 47gVerzadigd vet: 10gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 36gCholesterol: 44mgNatrium: 897mgKoolhydraten: 34gVezels: 0gSuiker: 31gEitwit: 19g
Laat een reactie achter!