Zelf poedersuiker maken van kristalsuiker is helemaal niet moeilijk en zo gedaan. Het enige dat je nodig hebt is kristalsuiker en eventueel een beetje maïzena en een blender.

De meeste mensen hebben wel een bus poedersuiker in de kast staan maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kan maken? Alles wat je er voor nodig hebt is kristalsuiker en eventueel wat maïzena.
Het fijn malen van suiker gaat het beste in een krachtige blender of een koffiemolentje maar zelfs met een staafmixer moet het lukken.
Poedersuiker wordt het meest gebruikt om over oliebollen of pannenkoeken en poffertjes te strooien maar je hebt het ook nodig om bijvoorbeeld glazuur of botercrème te maken.
Ingrediënten
- Suiker - voor het maken van poedersuiker kan je elke suiker gebruiken maar het werkt het beste als je gewone kristalsuiker gebruikt. Basterdsuiker is minder geschikt omdat dit erg plakkerig is. Je zou het zelfs met rietsuiker of kokosbloesemsuiker kunnen maken.
- Maizena - als je de suiker meteen gebruikt is het niet nodig maar als je de poedersuiker wilt bewaren is het een goed idee om een beetje maïzena aan de suiker toe te voegen zodat het droog vlijt en niet gaat klonteren.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereiding
Doe de suiker in een blender of keukenmachine en maal het tot je een fijn poeder over hebt. Zeef de poedersuiker boven een kom om er zeker van te zijn dat er geen grote kristallen meer in zitten.
Benodigdheden
- Om de suiker te vermalen heb je een blender of koffiemolentje nodig.
Bewaar tips
Je kan deze suiker jaren bewaren maar omdat suiker makkelijk vocht aantrekt kan het wel gaan klonteren. Om dit tegen te gaan raad ik aan om een beetje maïzena aan de suiker toe te voegen als je het langer wilt bewaren.

Zelf poedersuiker maken
Zelf poedersuiker maken van kristalsuiker is helemaal niet moeilijk en zo gedaan. Het enige dat je nodig hebt is kristalsuiker en eventueel een beetje maïzena en een blender.
Ingrediënten
- 500 gram suiker
- 2 eetlepels maïzena *optioneel
Bereidingswijze
- Doe de suiker in een blender of koffiemolentje en voeg er eventueel maïzena aan toe.
- Maal de suiker steeds een halve minuut en roer het dan even door.
- Als je na een paar minuten een beetje suiker tussen je vingers wrijft voel je als het goed is heen grove stukjes meer. Als je die nog wel voelt kan je nog even door malen of stoppen en de harde suikerkorrels met een theezeef uit de poedersuiker halen.
- Doe de suiker in een afsluitbare pot en zet hem droog weg.
Opmerkingen
* de maïzena is optioneel. Als je de suiker meteen gaat gebruiken is het niet nodig om het toe te voegen maar omdat suiker snel vocht aantrekt is het slim om een beetje maïzena door de suiker te mengen. Dit doe je om alles droog te houden n te voorkomen dat er klontjes in de suiker komen.
* de voedingswaardes zijn natuurlijk voor 500 gram suiker.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 500 gramHoeveelheid per portie: Calorieën: 1875Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 0mgKoolhydraten: 500gNetto koolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 500gSuikers uit alcohol: 0gEitwit: 0g
Axel zegt
Goede tip! Bedankt.
Ik heb het idee dat als ik een bus poedersuiker koop, de bus zelf duurder is dan de inhoud.