Zoetzure komkommer is een frisse salade die zeker in de zomer niet op tafel mag ontbreken. Dit recept maak je met komkommer, azijn, suiker en eventueel wat rode peper.

Zoetzure komkommer wordt vaak gegeten bij oosterse gerechten zoals Surinaamse bami. Ik vind deze komkommer salade, zeker in de zomer, ook altijd erg lekker tijdens een picknick of BBQ!
Ingrediënten
Komkommer - niet alleen de gewone komkommer is geschikt voor een komkommersalade. Snoepkomkommers of mini komkommers zijn ook erg leuk!
Azijn - gebruik voor dit gerecht een neutrale witte azijn. Witte wijnazijn is ook zeer geschikt om dit recept mee te maken.
Suiker - om het zuur een beetje te breken voegen we een beetje suiker aan de komkommer toe. Gewone witte kristalsuiker is goed genoeg.
Je zou de suiker ook kunnen vervangen door dezelfde hoeveelheid honing.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereidingswijze
Het maken van deze salade is zo gedaan.
Alles wat je moet doen is de komkommer in dunne plakjes snijden en eventueel halveren.
Verwarm in een steelpan de azijn en de suiker en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Doe de komkommerschijfjes in een ruime pot en giet hier het azijnmengsel over.
Roer het goed door en zet de komkommer een paar uur in de koelkast.
Benodigdheden
Om de komkommer in te bewaren heb je een ruime pot nodig. Ik gebruik het liefste lege jampotjes of een weckpot omdat je deze makkelijk kan afsluiten.
Verder heb je een snijplank en een steelpan om de azijn in op te warmen nodig.
Bewaar tips
Je kunt de zoetzure komkommer een paar dagen in de koelkast bewaren.
Meer makkelijke salade recepten om een keer te maken

Zoetzure komkommer
Zoetzure komkommer is een frisse salade die zeker in de zomer niet op tafel mag ontbreken. Dit recept maak je met azijn, suiker en eventueel wat rode peper.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 100 ml azijn
- 2 eetlepel suiker
- ½ theelepel chilivlokken
Bereidingswijze
- Doe de azijn samen met de suier en de chilivlokken in een steelpan en zet hem op het vuur.
- Breng het langzaam aan de kook en verwarm de azijn tot de suiker is opgelost.
- Snij de komkommer in dunne plakjes. Je kan de plakjes ook doormidden of in kwartjes snijden.
- Doe de komkommer in een schaal en giet de azijn er over.
- Meng het goed door elkaar en zet het een paar uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 6Hoeveelheid per portie: Calorieën: 17Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 1mgKoolhydraten: 3.9gNetto koolhydraten: 0gVezels: 0.3gSuiker: 2.9gSuikers uit alcohol: 0gEitwit: 0.3g
Arie de Jong zegt
Zocht zoetzure komkommer voor Broodje Surinaamse Kip en kwam bij jou terecht
Maayke zegt
Hallo Arie. Wat leuk! De combinatie met Surinaamse kip is erg lekker!
Jaap de Nijs zegt
Ik ben altijd bezig en steeds weer erg nieuwschierig. Mijn vrienden verheugen zich er op.