Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenpannenkoeken
Bananen pannenkoeken zijn snelle pannenkoekjes die je met mara twee ingrediënten maakt! Alles wat je nodig hebt, is een banaan en wat ei en je hebt in 10 minuten een heerlijk ontbijt.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Ingrediënten
2
bananen
2
eieren
4
eetlepels
havermout of bloem
½
theelepel
bakpoeder
½
theelepel
kaneel
Instructies
Doe de bananen in een mengkom en prak ze met een vork fijn.
Voeg het ei toe en roer het goed door elkaar.
Als je havermout of bloem aan je pannenkoeken wilt toevoegen doe je dat er nu samen met het bakpoeder bij.
Meng alles goed door elkaar.
Verhit wat olie of vloeibare margarine in een koekenpan.
Schep kleine hoopjes van het beslag in de hete pan en bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog wordt,
Keer ze om en bak ze nog even tot ook de onderkant mooi goudbruin is.
Schep de pannenkoeken uit de pan en houdt ze warm onder een schone droge theedoek of een omgekeerd bord.
Herhaal de stappen tot al je beslag op is en serveer met vers fruit en eventueel wat honing of stroop.
Voedingswaarde
Portie:
1
g
|
Calorieën:
170
kcal
|
Koolhydraten:
28
g
|
Eiwitten:
7
g
|
Vet:
5
g
|
Verzadigd vet:
2
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
2
g
|
Transvetten:
0.01
g
|
Cholesterol:
164
mg
|
Natrium/Zout:
90
mg
|
Kalium:
486
mg
|
Vezels:
3
g
|
Suiker:
15
g
|
Vitamine A:
314
IU
|
Vitamine C:
10
mg
|
Calcium:
48
mg
|
Ijzer:
1
mg
Porties:
2
porties
calorieën:
170
kcal
Auteur:
Maayke