Ga terug
+ servings

Bananenpannenkoeken

Bananen pannenkoeken zijn snelle pannenkoekjes die je met mara twee ingrediënten maakt! Alles wat je nodig hebt, is een banaan en wat ei en je hebt in 10 minuten een heerlijk ontbijt.
Recept afdrukken
een close up van een stapel banaan pannenkoeken met stroop op een bord
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels havermout of bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

  • Doe de bananen in een mengkom en prak ze met een vork fijn.
  • Voeg het ei toe en roer het goed door elkaar.
  • Als je havermout of bloem aan je pannenkoeken wilt toevoegen doe je dat er nu samen met het bakpoeder bij.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verhit wat olie of vloeibare margarine in een koekenpan.
  • Schep kleine hoopjes van het beslag in de hete pan en bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog wordt,
  • Keer ze om en bak ze nog even tot ook de onderkant mooi goudbruin is.
  • Schep de pannenkoeken uit de pan en houdt ze warm onder een schone droge theedoek of een omgekeerd bord.
  • Herhaal de stappen tot al je beslag op is en serveer met vers fruit en eventueel wat honing of stroop.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 170kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 7g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvetten: 0.01g | Cholesterol: 164mg | Natrium/Zout: 90mg | Kalium: 486mg | Vezels: 3g | Suiker: 15g | Vitamine A: 314IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 48mg | Ijzer: 1mg
Porties: 2 porties
calorieën: 170kcal
Auteur: Maayke