Ga terug
+ servings

Broccoli quiche met spekjes

Een broccoli quiche is een heerlijk gerecht voor een gezellige avond. Het is makkelijk te maken, voedzaam en vol van smaak.
Recept afdrukken
uitgelichte afbeelding voor mijn quiche met broccoli recept
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Extra tijd:30 minuten
Totale tijd:1 uur

Ingrediënten

Voor het hartige taartdeeg

  • 250 gram bloem
  • 130 gram koude boter
  • 4-5 eetlepels koud water
  • Een snufje zout

Voor de broccoli quiche

  • 400 gram broccoli
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel rozemarijn

Instructies

Quiche bodem

  • Doe de bloem en het zout in een mengkom en roer het even door elkaar.
  • Snij de koude boter in kleine blokjes en wrijf de boter met koude handen door de bloem tot het er uit ziet als broodkrummels.
  • Voeg beetje bij beetje ht koude water toe tot je er een soepel deeg avn kunt kneden. Let er wel op dat je het deeg niet te lang kneed!
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

De broccoli quiche

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook en blacheer hierin de broccoli. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit en haal ze uit de pan.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in het achtergebleven vet to ze glazig zijn.
  • Meng in een mengkom de eieren, melk, rozemarijn, zout, peper en geraspte kaas door elkaar.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uti tot een dunne ronde lap van ongeveer 5 mm dik.
  • Leg het deeg in de quichevorm, prik er gaatjes in met een vorm en bak het 5 minuten voor.
  • Haal de quiche bodem uit de oven en verdeel er de spekjes, broccoli en uitjes over.
  • Giet het eiermengsel over de groente en zet de quiche voorzichtig in het midden van de oven.
  • Bak de quiche in 20 minuten gaar of tot de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 444kcal | Koolhydraten: 30.5g | Eiwitten: 18.8g | Vet: 27.6g | Verzadigd vet: 14.4g | Cholesterol: 174mg | Natrium/Zout: 683mg | Vezels: 2.5g | Suiker: 3g
Porties: 8 personen
calorieën: 444kcal
Auteur: Maayke