Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng water aan de kook en blacheer hierin de broccoli. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit en haal ze uit de pan.
Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in het achtergebleven vet to ze glazig zijn.
Meng in een mengkom de eieren, melk, rozemarijn, zout, peper en geraspte kaas door elkaar.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uti tot een dunne ronde lap van ongeveer 5 mm dik.
Leg het deeg in de quichevorm, prik er gaatjes in met een vorm en bak het 5 minuten voor.
Haal de quiche bodem uit de oven en verdeel er de spekjes, broccoli en uitjes over.
Giet het eiermengsel over de groente en zet de quiche voorzichtig in het midden van de oven.
Bak de quiche in 20 minuten gaar of tot de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft.