Brookies zijn half brownie en half chocolade koekje met een zachte, fudgy binnenkant en een knapperige buitenkant. Dit recept is makkelijk om te maken en klaar in minder dan 30 minuten!
Verwarm je oven voor op 175 C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Voeg koffie en suiker toe aan een steelpan. Verwarm de suiker al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost, maar pas op dat je de suiker niet verbrandt.
Zet zodra de suiker is gesmolten het vuur uit en voeg chocolade, zout en olie toe.
Laat de chocolade even staan zodat het de tijd heeft om te smelten en roer het dan goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten door elkaar.
Giet de chocolade erbij en meng met een spatel tot het net is gemengd. Zorg ervoor dat je het deeg niet te lang roert, want dan krijg je taaie koekjes.
Schep kleine porties van het deeg op je bakplaat. Ik gebruik ongeveer twee eetlepels deeg per koekje. Het is belangrijk om het deeg onmiddellijk te gebruiken, want de chocolade zal langzaam opstijven.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes ongeveer 10 minuten tot de bovenkant begint te rimpelen.
Laat ze ongeveer vijf minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt.
Notities
Verdeel het deeg meteen over twee bakplaten. De chocolade begint namelijk vrij snel te stollen waardoor je koekjes minder mooi zijn als je ze dan nog opschept!