Ga terug
+ servings

Gekarameliseerde appels

Deze gekarameliseerde appels maak je heel makkelijk zelf met wat boter en een beetje suiker. Schep wat over ijs of cake voor een heerlijk winters dessert.
Recept afdrukken
close up van gekarameliseerde appels
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:8 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 25 gram boter
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Je begint door de appels te schillen, het klokhuis te verwijderen en de appels in blokjes of plakjes te snijden. Zorg er voor dat de appel stukjes even groot zijn zodat ze tegelijk gaar zijn.
  • Smelt dan de boter in een koekenpan en bak de appels ongeveer 5 minuten tot ze zachter worden.
  • Voeg dan het kaneel, de suiker, de honing en het zout toe en bak dit op laag vuur nog even mee tot de suiker is gesmolten en begint te karameliseren.
    Let op! De suiker wordt onwijs heet, dus zorg er voor dat er geen kleine kinderen bij kunnen en wat je ook doet proef niet!
  • Schep de gekarameliseerde appel uit de pan en laat ze ven afkoelen voor je ze serveert.

Voedingswaarde

Calorieën: 96kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 0.4g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvetten: 0.1g | Cholesterol: 9mg | Natrium/Zout: 60mg | Kalium: 132mg | Vezels: 3g | Suiker: 13g | Vitamine A: 170IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 10mg | Ijzer: 0.2mg
Porties: 6 porties
calorieën: 96kcal
Auteur: Maayke