Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische gehaktballetjes in ketjapsaus
Indische gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een rijsttafel. Serveer deze gehaktballetjes met rijst en groente voor een heerlijke maaltijd.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
300
gram
half-om-halfgehakt
3
eetlepels
paneermeel
1
ei
1
theelepel
gemberpoeder
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
¼
theelepel
zout
¼
theelepel
zwarte peper
Voor de ketjapsaus
2
eetlepels
ketjap
3
eetlepels
olie
1
theelepel
donkere basterdsuiker
100
ml
water
1
theelepel
bloem
1
eetlepel
wittewijnazijn
½
theelepel
zout
¼
theelepel
zwarte peper
Instructies
Meng in een grote mengkom het gehakt, het ei, het paneermeel, knoflook, gember, peper en wat zout door elkaar.
Draai kleine balletjes van het gehakt. Ik maak ze het liefst 3-4 cm groot.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes tot ze gaar zijn. Bij mij duurde dit ongeveer 7-8 minuten.
Roer ondertussen in een kom de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Giet zodra de gehaktballetjes gaar zijn de saus er bij en laat dit zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Voedingswaarde
Portie:
1
g
|
Calorieën:
38
kcal
|
Koolhydraten:
1
g
|
Eiwitten:
5
g
|
Vet:
2
g
|
Verzadigd vet:
1
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
0.2
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Transvetten:
0.1
g
|
Cholesterol:
25
mg
|
Natrium/Zout:
44
mg
|
Kalium:
81
mg
|
Vezels:
0.03
g
|
Suiker:
0.2
g
|
Vitamine A:
17
IU
|
Vitamine C:
0.04
mg
|
Calcium:
5
mg
|
Ijzer:
1
mg
Porties:
14
stuks
calorieën:
38
kcal
Auteur:
Maayke