Ga terug
+ servings

Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

Indische gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een rijsttafel. Serveer deze gehaktballetjes met rijst en groente voor een heerlijke maaltijd.
Recept afdrukken
Indische gehaktballetjes in ketjapsaus van dichtbij in een blauwe schaal
Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:30 minuten

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 300 gram half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Voor de ketjapsaus

  • 2 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Instructies

  • Meng in een grote mengkom het gehakt, het ei, het paneermeel, knoflook, gember, peper en wat zout door elkaar.
  • Draai kleine balletjes van het gehakt. Ik maak ze het liefst 3-4 cm groot.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes tot ze gaar zijn. Bij mij duurde dit ongeveer 7-8 minuten.
  • Roer ondertussen in een kom de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
  • Giet zodra de gehaktballetjes gaar zijn de saus er bij en laat dit zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 38kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 5g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvetten: 0.1g | Cholesterol: 25mg | Natrium/Zout: 44mg | Kalium: 81mg | Vezels: 0.03g | Suiker: 0.2g | Vitamine A: 17IU | Vitamine C: 0.04mg | Calcium: 5mg | Ijzer: 1mg
Porties: 14 stuks
calorieën: 38kcal
Auteur: Maayke