Ga terug
+ servings

Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaten

Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaten is een makkelijke kruidenboter voor bij de BBQ of tijdens het gourmetten. Je maakt deze boter met gedroogde kruiden en staat al in 5 minuten op tafel.
Recept afdrukken
kruidenboter met zongedroogde tomaten en italiaanse kruiden
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 5 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • Een snufje zwarte peper

Instructies

  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
  • Doe de zachte boter samen met de zongedroogde tomaten, het citroensap, Italiaanse kruiden, de knoflook, peper en zout in een mengkom en roer het goed door elkaar.
  • Verdeel de Italiaanse kruidenboter over leuke schaaltjes en zet ze nog even in de koelkast om op te stijven.

Notities

  • Je kunt de tomaten ook in het hakmolentje van je keukenmachine fijn malen.
  • Voeg ook eens wat in kleine stukjes gesneden zwarte olijven aan de kruidenboter toe.
De voedingswaardes zijn voor het hele recept.

Voedingswaarde

Calorieën: 1830kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 3g | Vet: 205g | Verzadigd vet: 129g | Meervoudig onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 54g | Transvetten: 8g | Cholesterol: 538mg | Natrium/Zout: 1745mg | Kalium: 316mg | Vezels: 1g | Suiker: 0.2g | Vitamine A: 6458IU | Vitamine C: 16mg | Calcium: 87mg | Ijzer: 1mg
Porties: 1 schaaltje
calorieën: 1830kcal
Auteur: Maayke