Doe de bloem, gist, suiker en het zout in een grote mengkom.
Giet het water er bij en kneed het in ongeveer 10-15 minuten tot een soepel deeg. Dit kun je ook in een keukenmachine of broodbakmachine doen.
Leg het deeg in de mengkom en laat het afgedekt met een schone, vochtige theedoek ongeveer 60 minuten rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.
Karameliseer ondertussen de uien.
Snij de uien in halve ringen en smelt de boter in een ruime pan.
Doe de uien in de pan en laat ze op zacht vuur langzaam bruin worden. Het is belangrijk dat je af en toe blijft roeren om te voorkomen dat de onderste uien aanbranden.
Het karameliseren van de uien kan tot een uur duren. Als het te snel gaat kun je af en toe een beetje water of balsamicoazijn toevoegen zodat de bodem niet zwart wordt.
Haal het deeg uit de mengkom en verdeel het in twee stukken.
Vorm er ovale broden van, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bedek ze met de gekarameliseerde uien en de geraspte kaas.
Laat het deeg nog 20-30 minuten rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bak de broden in ongeveer 30 minuten gaar of tot het brood en de kaas een mooie goudbruine kleur heeft. Gaat het wat te snel dan kun je de broden afdekken met wat aluminiumfolie.