Ga terug
+ servings

Kippensoep

Ouderwetse kippensoep maken zonder pakjes is een stuk lekkerder en zeker net zo makkelijk! Voor deze verse soep heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig.
Recept afdrukken
featured image voor dit kippensoep recept
Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd:1 uur
Totale tijd:1 uur 15 minuten

Ingrediënten

Voor de bouillon

  • 2,5 liter water
  • 3-4 kippenbouten
  • 2 uien
  • ¾ prei
  • 2 winterwortelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel rozemarijn

Voor de soep

  • 1 ui
  • ¼ prei
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • zout

Instructies

De bouillon maken

  • Was de prei onder stromend water en snij hem in dunne ringen.
  • Schrap de wortelen schoon en snij deze in blokjes. Omdat wortel er langer over doet om te garen is het slim om ze niet te groot te maken.
  • Snipper de ui en de knoflook en doe de samen met de rest van de groente, de kippenbouten, de specerijen, de bouillon en het water in een grote (soep)pan.
  • Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Zet een deksel schuin op de pan en laat de kippensoep ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.

De kippensoep maken

  • Haal de kip uit de pan en giet de bouillon door een zeef. De groentes hebben hun werk gedaan dus die heb je niet meer nodig. Je kunt ze later weer door de soep roeren als je liever niets weggooit.
  • Snipper een ui fijn en snij het overgebleven stukje prei in dunne ringen. Verhit wat olie in de soeppan en fruit hierin de ui met de prei even aan.
  • Snij het kippenvlees in stukjes en doe dit samen met de bouillon en de vermicelli bij de ui. Breng het geheel aan de kook en laat de kippensoep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng de soep op smaak met wat peper en zout en voeg eventueel nog wat verse kruiden zoals peterselie toe.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 12g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvetten: 0.04g | Cholesterol: 60mg | Natrium/Zout: 94mg | Kalium: 308mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 3719IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 53mg | Ijzer: 1mg
Porties: 6 porties
calorieën: 180kcal
Auteur: Maayke