Ga terug
+ servings

Kippenvleugels met kruidenboter

Kippenvleugels met kruidenboter is een makkelijke snack die binnen een half uur op tafel staat. Dit recept is perfect als hapje op een feestje of tijdens het kijken van een film!
Recept afdrukken
kippenvleugels in een saus van kruidenboter
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 1 eetlepel olie of vloeibare margarine
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Instructies

  • Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kippenvleugels in ongeveer 25 minuten gaar. Het is belangrijk dat je de pan niet te vol doet en de kip af en toe omdraait.
  • Doe ondertussen de zachte boter en de specerijen in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
  • Voeg zodra de kip gaar is de kruidenboter toe en meng het goed door elkaar tot de boter gesmolten is en alle stukjes kip een laagje kruidenboter hebben.

Voedingswaarde

Calorieën: 301kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 7.3g | Vet: 31.3g | Verzadigd vet: 7.7g | Cholesterol: 38mg | Natrium/Zout: 65mg
Porties: 1 kilo
calorieën: 301kcal
Auteur: Maayke