Ga terug
+ servings

Kippenvleugels uit de airfryer

Deze airfryer kippenvleugels met soja marinade zijn een makkelijke snack. De sticky soja marinade heeft de kip een milde zoete smaak.
Recept afdrukken
featured image voor kippenvleugels met een zoete ketjap marinade
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de saus

  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mirin of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels water
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 1 cm verse gember

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C en haal de kippenvleugels alvast uit de koelkast.
  • Meng de kip met de olie, peper en zout en leg de kip in het mandje van je airfryer en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Keer ze eventueel halverwege de kooktijd een keer om.
  • Ondertussen kun je beginnen met het maken van de saus.
  • Pers de knoflook uit en rasp de gember.
  • Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng het aan de kook.
  • Zet zodra het kookt het vuur laag en laat de saus ongeveer 2-5 minuten zachtjes pruttelen tot het wat dikker wordt.
  • Leg de gare kip in een schaal en giet er de saus over.
  • Schep alles goed om tot alle kippenvleugels helemaal bedekt zijn en strooi er voor serveren eventueel nog wat sesamzaadjes over.

Notities

Deze kippenvleugels kun je natuurlijk ook in de oven bakken!

Voedingswaarde

Calorieën: 578kcal | Koolhydraten: 9.4g | Eiwitten: 73.7g | Vet: 25.6g | Verzadigd vet: 5.8g | Cholesterol: 223mg | Natrium/Zout: 1667mg | Vezels: 0.4g | Suiker: 6.4g
Porties: 1 kg
calorieën: 578kcal
Auteur: Maayke