Ga terug
+ servings

Koude rijstsalade met spekjes

Deze zomerse koude rijstsalade met spekjes is perfect voor een warme dag. Serveer de salade tijdens een BBQ of als lichte lunch.
Recept afdrukken
salade van rijst, komkommer, zongedroogde tomaten, paprika en spekjes op een wit bord
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 potje zongedroogde tomaten op olie

Voor de dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Instructies

  • Breng in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de rijst in ongeveer 10 minuten gaar. Hoelang de rijst precies moet koken staat op de verpakking.
  • Giet de rijst af en laat het helemaal afkoelen voor je verder gaat.
  • Verwarm de koekenpan en bak de spekblokjes.
  • Haal de spekblokjes uit de pan en laat ook deze helemaal afkoelen.
  • Snij ondertussen de groente en de olijven in dunne plakjes.
  • Doe alle groente samen met de afgekoelde rijst en de spekblokjes in een mengkom of schaal en schep het goed om.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng het door de rijstsalade.
  • Verdeel de rijstsalade over de borden en serveer meteen.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 370kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 8g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvetten: 0.02g | Cholesterol: 11mg | Natrium/Zout: 400mg | Kalium: 1000mg | Vezels: 5g | Suiker: 10g | Vitamine A: 633IU | Vitamine C: 24mg | Calcium: 57mg | Ijzer: 3mg
Porties: 6 personen
calorieën: 370kcal
Auteur: Maayke