Ga terug
+ servings

Kwarkbollen (quarkbällchen)

Kwarkbollen of quarkbällchen zijn traditionele Duitse oliebollen gemaakt met kwark en bakpoeder. Je maakt ze met bakpoeder dus ze hoeven niet te rijzen!
Recept afdrukken
Kwarkbollen op een wit bord.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:7 minuten
Totale tijd:17 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kwark
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • Zonnebloemolie *hoeveel hangt af van je frituurpan. Ik gebruik 2 liter.
  • Suiker om de kaneelballen in te rollen. Ik had ongeveer 50 gram nodig.

Instructies

  • Verwarm de frituurpan tot 180 °C.
  • Doe de bloem samen met het suiker, de vanillesuiker, zout, bakpoeder in een kom en meng het door elkaar.
  • Voeg de kwark en het ei toe en roer dit snel tot een glad beslag. Het beslag blijft vrij dik zodat je het makkelijk uit de kom kan scheppen.
  • Schep met twee eetlepels kleine beetjes beslag uit de kom en vorm er ronde balletjes van door het beslag van de ene lepel op de andere toe doen voor je ze langzaam in de hete olie laat zakken. Bak niet te veel kwarkbollen in een keer anders koelt de olie te veel af.
  • Bak de kwarkbollen in 5-7 minuten mooi goud bruin. Ze draaien vanzelf om maar als ze dat niet doen kun je ze voorzichtig omdraaien met een lepel.

Notities

Kwarkbollen zijn ook erg lekker als je in wat kaneelsuiker rolt! Voeg hiervoor 1 theelepel kaneel aan de suiker toe.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 57kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 2g | Vet: 0.4g | Verzadigd vet: 0.1g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.1g | Transvetten: 0.001g | Cholesterol: 12mg | Natrium/Zout: 24mg | Kalium: 14mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 17IU | Calcium: 5mg | Ijzer: 0.5mg
Porties: 28 quarkbällchen
calorieën: 57kcal
Auteur: Maayke