Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagnette recept zonder oven
Lasagnette is een Italiaans gerecht gemaakt met kleine lastagnette bladen en een tomatensaus. Mijn recept is snel klaar, hoeft niet in de oven en is daardoor perfect voor studenten of als je niet zoveel tijd hebt.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
7
minuten
min
Bereidingstijd:
29
minuten
min
Totale tijd:
36
minuten
min
Ingrediënten
200
gram
volkoren lasagnebladen
1
courgette
2
wortelen
1
ui
3
teentjes
knoflook
500
ml
gezeefde tomaten
250
ml
water
300
gram
gehakt
2
eetlepels
olie
zout
2
theelepels
oregano
1
theelepel
basilicum
1
theelepel
bieslook
peper
Instructies
Snipper de ui en de knoflook, maak de groente schoon en snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de wortelen toe en bak deze even mee tot ze zachter worden.
Doe de courgette samen met de kruiden in de pan en zodra deze bijna gaar zijn voeg je de gezeefde tomaten en de gebroken lasagnebladen toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het al roerend zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
Breng de lasagnette op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat kruiden.
Verdeel de lasagnette over de borden en strooi er wat geraspte kaas over.
Voedingswaarde
Calorieën:
445
kcal
|
Koolhydraten:
55
g
|
Eiwitten:
24
g
|
Vet:
17
g
|
Verzadigd vet:
6
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
|
Transvetten:
1
g
|
Cholesterol:
53
mg
|
Natrium/Zout:
253
mg
|
Kalium:
967
mg
|
Vezels:
5
g
|
Suiker:
9
g
|
Vitamine A:
5490
IU
|
Vitamine C:
25
mg
|
Calcium:
118
mg
|
Ijzer:
6
mg
Porties:
4
calorieën:
445
kcal
Auteur:
Maayke