Ga terug
+ servings

Lasagnette recept zonder oven

Lasagnette is een Italiaans gerecht gemaakt met kleine lastagnette bladen en een tomatensaus. Mijn recept is snel klaar, hoeft niet in de oven en is daardoor perfect voor studenten of als je niet zoveel tijd hebt.
Recept afdrukken
Lasagnette maken zonder oven in een pan.
Voorbereidingstijd:7 minuten
Bereidingstijd:29 minuten
Totale tijd:36 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 250 ml water
  • 300 gram gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel bieslook
  • peper

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook, maak de groente schoon en snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de wortelen toe en bak deze even mee tot ze zachter worden.
  • Doe de courgette samen met de kruiden in de pan en zodra deze bijna gaar zijn voeg je de gezeefde tomaten en de gebroken lasagnebladen toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het al roerend zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Breng de lasagnette op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat kruiden.
  • Verdeel de lasagnette over de borden en strooi er wat geraspte kaas over.

Voedingswaarde

Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 24g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Transvetten: 1g | Cholesterol: 53mg | Natrium/Zout: 253mg | Kalium: 967mg | Vezels: 5g | Suiker: 9g | Vitamine A: 5490IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 118mg | Ijzer: 6mg
Porties: 4
calorieën: 445kcal
Auteur: Maayke