Ga terug
+ servings

Pannenkoeken met havermelk

Pannenkoeken met havermelk zijn lekkere en makkelijke pancakes. Door de haver yoghurt zijn deze pancakes ook nog eens extra luchtig!
Recept afdrukken
een side shot van pannenkoeken met havermelk met een blauwe achtergrond
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:6 minuten
Totale tijd:11 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 ml havermelk
  • 3 eetlepels haver yoghurt
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten in een ruime mengkom en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de havermelk, de yoghurt, de vloeibare margarine en het ei toe en meng tot alles net gemixt is. Het geeft niet als je nog een paar droge plekjes ziet.
  • Verhit een koekenpan en schep zodra de pan heet is met een theelepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Ik gebruik ongeveer twee theelepels per pannenkoek.
  • Zodra de randen droog worden en er belletjes verschijnen kun je de pannenkoeken voorzichtig omdraaien.
  • Bak ook de andere kant tot hij mooi goudbruin is en schep ze uit de pan.
  • Hou de pannenkoekjes warm onder een theedoek of een omgekeerd bord en herhaal de vorige stappen voor de rest van het beslag.
  • Serveer de pannenkoeken warm met wat yoghurt en honing of stroop en vers fruit.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 29kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 1g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 2mg | Natrium/Zout: 20mg | Suiker: 2g
Porties: 18 kleine pannenkoekjes
calorieën: 29kcal
Auteur: Maayke