Ga terug
+ servings

Pasta met zure room

Pasta met zure room is een makkelijk en snel pasta gerecht. Dit recept maak je in minder dan 20 minuten met maar een paar simpele ingrediënten.
Recept afdrukken
Handen die een bord met pasta vast houden
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pasta ongekookt
  • 125 gram zure room
  • 250 ml melk
  • 2 theelepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel oregano
  • 50 gram geraspte kaas
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel zout

Instructies

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de pasta al dente. De kooktijd hangt af van de pasta die je gebruikt, dus kijk hiervoor even op de verpakking.
  • Giet de pasta af en zet het even apart.
  • Smelt de boter en bak hierin de bloem 1-2 minuten.
  • Giet langzaam al roerend de melk toe tot de melk volledig is opgenomen en de saus iets dikker wordt.
  • Doe de zure room erbij en meng het er goed door.
  • Voeg de oregano en kaas toe en roer het door elkaar tot de kaas gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de pasta toe.
  • Meng alles door elkaar tot de pasta en de saus goed zijn gemengd en serveer meteen. Als de saus een beetje te dik is geworden kun je eventueel nog een beetje melk toevoegen.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 527kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwitten: 19g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvetten: 0.01g | Cholesterol: 39mg | Natrium/Zout: 148mg | Kalium: 374mg | Vezels: 3g | Suiker: 7g | Vitamine A: 436IU | Vitamine C: 0.3mg | Calcium: 225mg | Ijzer: 1mg
Porties: 4 personen
calorieën: 527kcal
Auteur: Maayke